Mille Johansson efter BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024

Annons:

Mille Johansson säkrade i helgen sin andra raka seger i Rally-EM när han vann hemmatävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia i Värmland.

Tillsammans med sin co-driver Johan Grönvall från Arvika utökade Katrineholmsföraren Mille Johansson sin ledning i Junior-EM efter segern i BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

Mille och Johan visade redan från start att de skulle vara med och kriga längst fram i sin Opel Corsa Rally4 från teamet IKsport. Tidigt i tävlingen etablerades en tät-trio med svenskarna Patrik Hallberg, Calle Carlberg och Mille Johansson.

Hallberg var den som ledde inför den avslutande dagen, men när Patrik och kartläsaren John Stig åkte av på sträcka 12 ärvde Mille ledningen. En ledning Mille och Johan förvaltade för att ta sin andra raka seger i Junior-EM, och tredje raka pallplats. Därmed utökar dom sin ledning i mästerskapet.

– Jag är riktigt glad. Nu har vi visat vår fart, jag är verkligen nöjd. Jag vill tacka mina sponsorer, teamet, Johan, min coach Pontus Tidemand och alla fansen i skogen. Äntligen satt den, även på grus, säger Mille.

Annons:

Efter tre av sex deltävlingar i årets Junior-EM leder Mille och Johan mästerskapet med 32 poäng över britten Max McRae och 33 poäng över Calle Carlberg.

Nästa deltävling i Junior-EM körs den 5-7 juli i Estland.

Annonser: