Oliver Solberg efter segern i BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024

Annons:

Oliver Solberg sitter kvar på kungatronen efter sin andra raka seger i BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia tillsammans med co-drivern Elliott Edmondson.

22-årige Oliver Solberg höll för favorittrycket och försvarade sin seger i på hemmaplan i det svenska EM-rallyt BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

Den unge svensken tog hem 17 sträcksegrar i de värmländska skogarna och EM-segern är hans femte i karriären. I en tuff kamp mot finländaren Mikko Heikkilä och nya zeeländske Hayden Paddon, lyckades Oliver sakta men säkert ta kontroll.

Sista dagen vann Oliver Solberg och kartläsare Elliott Edmondson samtliga åtta sträckor, och totalt var han snabbast på 12 av av 17.

– Jag kom hit för att vinna och försvara, men jag visste att det inte skulle bli enkelt. På den här nivån är det stentufft. Efter två dagar ledde jag med 3,3 sekunder, och vid ett tillfälle gick det lite för fort, säger Solberg.

Annons:

Segermarginalen stannade på 38 sekunder efter att rivalerna slutligen gav efter.

Rallyföraren fick värdefulla erfarenheter från Karlstad att använda i viktigare VM-tävlingar senare i sommar.

– Med VM-tävlingar i Polen, Lettland och Finland på gång, är det här ett väldigt bra tillfälle att få träning på snabba grusvägar, avslutar 22-åringen.

Annonser: