Oliver Solberg inför BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024

Annons:

Oliver Solberg återvänder till BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia för att försvara segern. Och att tävla mot sin far, 2003 års världsmästare Petter Solberg.

– Att köra det här rallyt med Skoda kommer att bli fantastiskt. Jag ska försöka driva på för ännu en seger. Det här är verkligen min hemmaplan då vi bara är en halvtimme hemifrån, säger Oliver Solberg.

Oliver använder tävlingen i Karlstad i sina förberedelser inför viktiga VM-tävlingar senare i sommar.

– Med VM-tävlingar i Polen, Lettland och Finland på ingång är det här ett väldigt bra tillfälle att få träning på snabba grussträckor, säger 22-åringen.

Så vad är målet i BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia mot 2003 års världsmästare och pappa Petter?

Annons:

– Att slå honom, förstås. Och att vinna tävlingen.

– Det här var min idé. Eftersom jag kör för Skoda nu och inte kan använda bilen jag vann med förra året sa jag till pappa att han borde använda den. ”Kör och ha kul!”.

Det krävdes inte mycket övertalning.

– Och när allt väl var i sin ordning för honom fick jag hitta en lösning för att köra rallyt själv också.

2019 gjorde Oliver Solberg sin debut i den brittiska VM-tävlingen i samma team och lika bil som sin far. Men där kom sonen helt i skuggan av pappa Petter.

Medan Petter Solberg tog sin femte vinst i tävlingen, fick Oliver slänga in handduken på grund av mekaniska problem.

– Nu är det dags för lite revansch, flinar Oliver.

– Nej då. Det ska bara bli jättekul att tävla med pappa igen. Tiderna blir nog extra spännande denna gång. I slutet av specialsträckorna blir det hans tider som jag ska leta efter först.

Det kommer inte bli lätt, enligt sonen.

– Vi körde lite tillsammans under vintern, och han har det fortsatt i sig. Pappa var fortfarande väldigt snabb. Men han pratade mycket om noterna. Det blir nog svårt och ovant för honom att sätta all tillit till noterna igen efter så lång tid borta, avslutar Oliver Solberg.

Tidsplanresultatlänk och mer nyheter för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024 finns här.

Annonser: