Juho Hänninen debuterar för Hyundai i Svenska Rallyt

Hyundai Motorsport avslöjade idag att nuvarande testföraren Juho Hänninen kommer att köra den andra i20 WRC-bilen i utvalda tävlingar i rally-VM under 2014. Han blir därmed teamkompis med den nyligen presenterade huvudföraren Thierry Neuville.

 

32-årige Hänninen har arbetat med Hyundai Motorsport under 2013 och genomfört imponerande 3 500 testkilometer bakom ratten på Hyundais WRC-bil i20 . Finländaren har spelat en mycket viktig roll i teamets förberedelser för debuten i WRC och blir en stark tillgång för Hyundais debutår i VM-cirkusen.

Jag är mycket glad att vi kan fortsätta det fina samarbetet med Juho, säger teamchefen Michel Nandan och fortsätter, – Juho var den förste föraren som tecknade sig för Hyundai Motorsport tidigare i år och han var också den som genomförde de första testkörningarna i en i20 WRC. Han blir en utmärkt tillgång för oss vid flera speciella tävlingar under vår jungfrusäsong i rally-VM. En kompetent förare och en riktig teammedlem, han kommer att blir ett idealiskt komplement till Thierry Neuville, avslutar Nandan.

Juho Hänninen kör under 2014 tillsammans med sin co-driver Tomi Touminen. Hans tävlingsdebut för Hyundai i rally-VM blir Svenska Rallyt i februari 2014, en tävling som han känner till mycket väl. Där gjorde Hänninen sin debut 2006 och vann då Grupp N-klassen och i årets Svenska Rally slutade han på en sjätte plats.

Jag känner mig hedrad. Jag har arbetat med teamet sedan maj månad och det har verkligen varit ett fantastiskt projekt att vara med om, alla har verkligen gett 100 procent. Och att få vara med i Svenska Rallyt är fantastiskt, det är verkligen en av mina verkliga favoriter, säger Juho i teamets pressmeddelande.