Händelserikt Safari Rally för Richard Göransson

Efter 9 dagars tävlande och närmare 400 mils tävlande gick Richard Göransson och kartläsaren Emil Axelsson imål som 23:de bil i årets upplaga av rallytävlingen East African Safari Classic.

Richard som tävlade för Team Race4Health hade ett händelserikt rally som innehöll det mesta. Trots en del strul vann de två sträcksegrar, en dagsetapp och hade åtta stycken sträckplaceringar bland de tre bästa.

Händelserikt Safari Rally för Richard Göransson

Vilket äventyr detta har varit. Vi fick verkligen kämpa och det var absolut inget smärtfritt rally. Vi körde lika långt som fem VM-tävlingar på åtta dagar, så det vore nästan ett under om inget skulle hända under den resan. Vi hade tre punkteringar, ett brustet framvagnsfäste, en trasig fjäder i framvagnen och körde även fast i sandbank. Men vi hade otroligt roligt hela tiden, säger Richard.

Richard och Emil öppnade upp rallyt med två tuffa dagar där de tappade mycket tid, men sen följde fem dagar där de var bland de fyra snabbaste bilarna varje dagsetapp.

Händelserikt Safari Rally för Richard Göransson

Det gick betydligt bättre än förväntat. Vi öppnade upp med att vara andra snabbast redan på första sträckan men sen hade vi ett par tunga dagar. Men att sen få fem kanondagar var en otroligt känsla. Vi fick till ett bra flyt och kunde hålla en hög nivå utan att ta för stora risker. Så mycket rallybil som jag kört under de här dagarna har jag inte gjort tidigare i min karriär, säger Richard

 

Team Race4Health hade hela sex bilar på startlinjen och bäst placerad blev Stig Blomqvist med kartläsaren Staffan Parmander som kom tvåa. Christer Johansson kom på 13 plats, Roger Samuelsson 26 och David von Schinkel 28. Björn Waldergård bröt rallyt på den tredje dagen.

 

Race4Health är ett välgörenhetsprojekt där man samlar in pengar till sex olika välgörenhetsorganisationer under ett års tid via hemsidan www.race4health.com.

Richard och Emil representerade organisationen Linas Livsglädjefond.