Patrik Flodin kör Rallycross-SM 2014

Annons

Patrik kommer i år att göra debut i en för honom helt ny bilgren, rallycross. Han kommer att köra i den nya Supercar Lites-serien för Brings Racing.

Jag tror att den här kombinationen av rally och racing är en bra mix och passar som handen i handsken, säger Patrik Flodin entusiastiskt. Det har alltid varit lite av en dröm att få köra rallycross och jag är verkligen tacksam för att Brings Racing ger mig den här chansen i en så här motorstark bil. Det ska verkligen bli otroligt kul!.

På lördag far Patrik tillsammans med teamchefen Bengt ”Becke” Bring till Nynäshamn för att hämta sin rallycross-Ford hos Olsbergs MSE.

Det ska bli riktigt kul och spännande, säger Bengt Bring. Vi har fått ett otroligt bra mottagande av Andreas Eriksson och Olsbergs MSE, som byggt bilen och jag ser nu fram emot en säsong på rallycrossbanan.

Annons

I bagaget inför satsningen har Patrik sin fleråriga rallybakgrund på internationell nivå och fjolårets debutsäsong i V8 Thundercar där han blev utsedd till ”Årets Rookie” i klassen.

 

Patrik Flodin och Bengt Becke Bring

 

Fakta Supercar Lites

Effekt: 320 hk
Motor: Ford Duratec
Växellåda: 6-växlad sekventiell
Drivning: Fyrhjulsdrift

 

Vad är RallyX Supercar Scandinavia?
RallyX Supercar Scandinavia är ett rallycrossmästerskap som drivs av STCC. Den tyngsta klassen, Supercar, är specialbyggda, fyrhjulsdrivna bilar med turbodrivna 2-litersmotorer som utvecklar mer än 600 hästkrafter. Bilarna baseras på personbilar och bland de vanligast förekommande bilmärkena hör Ford, Volkswagen, Citroën, Renault och Peugeot, bland andra. Bilarna är byggda enligt samma reglemente som används i Global Rallycross, EM och VM i rallycross. Däcktillverkaren Yokohama har utsetts till officiell leverantör till mästerskapet.

I RallyX Supercar Scandinavia ingår också en instegsklass, Supercar Lites, som möjliggör för unga talanger att till rimlig kostnad kunna ta steget in i rallycrossen. Klassen är ett enhetsreglemente med möjlighet att använda valfri kaross för den som önskar. Supercar Lites-klassen drivs av Olsbergs MSE. Både Supercar- och Supercar Lites-klassen har SM-status.

RallyX Supercar Scandinavia – Preliminär Kalender 2014
9-10 Maj Ring Knutstorp (med STCC)
29 Maj Arvika
6-7 Juni Gothenburg (med STCC)
26 Junie Strängnäs (med race)
22-23 Augusti Ring Knutstorp (med STCC)
5-6 September Solvalla, Stockholm (med STCC)

Följ Patrik Flodin på hans hemsida www.patrikflodin.com, och på www.bringsracing.se hittar du allt om teamet och deras satsning på 2014.

Annons