VM-ledande Latvala om sin tredje seger i Rally Sweden

Annons:

Jari-Matti Latvala med sin codriver Miikka Anttila tog sin tredje seger i Rally Sweden, den första kom 2008. Med segern i årets andra VM-tävling så gick den snabbe finländaren för första gången i karriären upp i VM-ledning.

 

Ett tag var det trippelt Polo i topp under det svenska VM-rallyt och det kändes som om Ogier skulle glida ifrån, men på fredagens första sträcka tappade den regerande världsmästaren flera minuter efter en dikesvisit och det blev till slut en kamp mellan teamkompisarna Latvala och Mikkelsen, en kamp som Latvala var kyligast och hetast i.

Vi är glada över att Jari-Matti Latvalas fina körning den här helgen gav utdelning, sade Heinz-Jakob Neußer från Volkswagens ledning för teknisk utveckling

Latvala själv om sin seger i Rally Sweden 2014.

Annons:

Det är fantastiskt att vinna Rally Sweden för tredje gången. Den här segern är särskilt viktig för mig eftersom det var här jag vann mitt första WRC-rally någonsin 2008. Det var inte enkelt att vinna. Svåra förhållanden och bra tider från mina team-kompisar innebar att Miikka och jag fick koncentrera oss för att ge vårt bästa. På grund av tövädret tvingades vi köra mycket på grus och vi var tvungna köra smart för att spara däcken.

Andreas Mikkelsen gjorde det inte lätt för oss i på den sista dagen, han gjorde en bra tävling och förtjänar verkligen pallplatsen. Det var briljant att vi fick tävla rättvist och slapp oroa oss för teamorder och det är ovanligt i de här sammanhangen. Inte minst det gör att jag känner mig mycket nöjd hos Volkswagen, avslutar VM-ledande Latvala.

Stämningsbild från VM-tabellen

Stämningsbild från VM-tabellen

 

Annonser: