Andreas Persson siktar på JSM-guld i Rallycross

Annons

Rallycrosspremiären närmar sig med stormsteg för alla SM-förare. Andreas Persson med sitt team från Torsby i Värmland värmer upp på bästa tänkbara sätt. Uppladdningen med försäsongstestet gör Andreas på VM-arenan i Höljes.

 

I fjol tog Andreas SM-silver i sin första juniorsäsong med konkurrenskraftig bil. Bilen har byggts av Andreas egna team och på karossen hittar vi BMW-märket. Men under skalet är det en Volvomotor från Halvarsson Racing. Denna liksom resten av bilen har under vintern uppdaterats ytterligare.
– Motorn har fått en genomgång och optimerats, sen har vi justerat lite på fjädringen och dämparna också, rapporterar Andreas mitt uppe i sin testkörning på Höljesbanan.

Allt tillsammans ska göra Andreas ännu snabbare under årets SM-säsong i rallycross. Denna inleds redan den 3 maj på den skånska myllan i Tomelilla. Målsättningen efter förra årets SM-silver är givet. Andreas kör för SM-guld i juniorklassen när han inleder sin tredje rallycross-säsong.
– Bilen känns riktigt vass nu, mycket snabbare än i fjol, så vi har goda förutsättningar att ta oss hela vägen, säger Andreas Persson.

Annons

Teamet har under påskhelgen hunnit med runt 35 varv, vilket innebär hela 40 kilometer på Finnskoga Motorstadion. Bilen känns perfekt inför SM-premiären.
– Det kännas att jag har bättre fäste för motoreffekten, vi har fått till en fin setup på väghållningen och hittat en bra känsla i bilen, säger Andreas Persson. Nu har jag ett fint startläge mot sm-guldet.

Den tredje maj smäller det. Då brakar säsongen för rallycross-juniorerna i SM igång. Sedan väntar SM-tävling i Arvika i slutat av maj, två norrlandstävlingar i juli, innan SM-säsongen avslutas på Strängnäs Motorstadion i september.

Följ Andreas och teamet på Facebook www.facebook.com/perssonmotorsport

Tävlingskalender JSM Rallycross 2014
3 maj Tomelilla MK
29 maj MK Team Westom
12 juli Älvsbyns MS
16 juli Kalix MK
13 september Strängnäs MS
FÖRAREN
Namn: Andreas Persson
Ålder: 19
Bor: Rådom, Torsby
Yrke: Byggnadsarbetare
Klubb: MK Ratten
Äter gärna: En god köttbit
Dricker helst: Mjölk
Läser: Bilsport Rally & Racing
Tävlingsdebut: 2009 i Likenäs folkrace
Mekaniker: Morgan Persson, Henrik Persson
Samarbetspartners: Helmia, Carl Gustav Solutions, Mats Skog & Fritid, Bjälverud Yamaha Store, Fryksdalens Portmontage, Euroswede, ACM&SPM, Gummiverkstaden i Torsby, Rullarnas Personliga Assistans, Midtrailer AB, XL bygg Torsby, Helmia Motorsport.
Meriter: SM-silver i junior-SM med två delsegrar, A-finaler i Folkrace både i Semesterracet, Vimmerby och Finnskogafestivalen, 17 A-finaler på 25 tävlingar under Folkraceperioden

 
BILEN
BMW E36
Tävlingsklass: 2150cc junior-SM
Motor: Volvo B21 från Halvarsson Racing
Transmission: Getrag 5-växlad, Köhlerbakaxel med 5:44 utväxling.
Väghållning: Lesjöfors-fjädrar med Bilsteindämpare á la Svante Olsson.
Bromsar: Original BMW
Fälgar: Speedline 17”, Revolution 15” på blött underlag.
Däck: Inysport 17” på torrt, Gullabo på blött
Skyddsbur: Rallyprodukter, Vålberg.
Bilen byggd av: Persson Motorsport

Annons