P-G Andersson kör RallyX för Marklund Motorsport

Annons

P-G Andersson kör Volkswagen Polo RX Supercar för Marklund Motorsport i det nystartade mästerskapet RallyX som också har SM-status.

 

P-G trodde det skulle bli ett mellanår för honom inom motorsporten då erbjudandet från VM-teamet Marklund Motorsport dök upp – nu får han köra deras testbil i RallyX.

– Marklund Motorsport vill att jag ska vara med och utveckla deras bil och låter mig köra ett antal SM-deltävlingar i Supercar-klassen med deras testbil, säger P-G. Det här ska verkligen bli skitkul.

Annons

Marklund Motorsport kommer att köra två Supercar-bilar i VM, den ena rattad av svensken Anton Marklund och den andra av finländaren Toomas Heikkinen. P-G kommer även han att köra en Polo RX Supercar i värstingklassen under SM.

– Jag ser fram emot att ha P-G i bilen och det kommer att ge ovärderlig information för vårt fortsatta utvecklingsarbete. Med den ökande konkurrensen i VM måste man ständigt utveckla bilen och även utvärdera förbättringarna under tävling och då passar detta perfekt. Det är mycket troligt att vi kan få se P-G i Höljes med, säger teamchef Jan Marklund.

För P-G:s del blir det debut i SM-sammanhang i RallyX. Han har dock tidigare provat på sporten i en Supercarbil när han för två år sedan gjorde ett inhopp under Rallycross-EM i Höljes. Trots drivaxelbrott på bilen slutade han på en hedervärd åttondeplats. P-G kommer att finnas på plats med sin Supercarbil under Elmiamässan i helgen. Med på plats kommer även Bengt Astergren att vara. Bengt kommer att vara ansvarig för Marklund Motorsport för de SM-tävlingar teamet deltar i.

SM-premiären är 9-10 maj på Ring Knutstorp. Därefter blir det tävling på hemmaplan i Arvika den 29 maj.

– Jag är verkligen stolt över att få den här chansen, säger P-G. Jag lovar att jag ska göra mitt bästa för att leverera resultat också så vi kanske kan utveckla samarbetet.

Annons