Årets första racehelg för Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Annons

Mikaela Åhlin-Kottulinsky körde i helgen första racen på Hockenheim i VW Scirocco R-Cup, som körs tillsammans med DTM-serien. Fria träningen på fredagen gick bra, körde hela tiden topptider och delade dagens 3:e bästa tid när slutprotokollet skrevs.

– Jag hade en bra feeling och det var skönt att känna att farten finns,  summerar Mikaela den fria träningen.

En tidig kvalkörning väntade på lördag morgon, som slutade med en 13 tid för race 1 och en 11 plats för race 2 på söndag. – Det kan jag bara sammanfatta som ett misslyckat kval, det är ingen idé att skylla på något annat än mig själv, berättade en mycket besviken Mikaela.

En mental kamp började mot race 1 för att vända det negativa till något positivt. – Jag är otroligt tacksam att min coach Anders Plate har fått mig förstå att man måste träna både den mentala biten precis som den fysiska, säger Mikaela.

Annons

När starten gick i race 1 med 11 varv på Hockenheim ring och 17 push-to-pass i sidorutan började jakten framåt i årets första race i VW Scirocco R-Cup. När Mikaela korsade mållinjen hade hon kört upp sig till en femteplats. – Jag är så nöjd med min körning och satte tredje snabbaste tid under racet och är bara så lycklig just nu, säger Mikaela.

Söndag eftermiddag var det så dags för andra racet där Mikaela startade från plats 11, hennes mål var samma som i race 1, göra det bästa möjliga. – Jag hade inte den där feelingen och det var ett tufft race med flera närkamper, vilket resulterade att jag inte kunde avancera som i första racet,  avslutar Mikaela. Resultatet blev en 9:e plats.

Totalt ligger Mikaela nu på en 6:e plats i serien där de tre första racen bara ger halva poäng.
– Nu är det bara att ta av sig solglasögonen och blicka framåt, säger Mikaela.

Säsongen 2014 innehåller tio tävlingar i VW Scirocco R-Cup under sex racehelger, och nästa stopp väntar redan den 16-18 maj på Oschersleben.

Annons