Internationell motorsport med svenskar i hetluften

Annons:

I helgen är det premiär för två internationella motorsportserier med svenskar i startlistan. I portugisiska Montalegre startar VM i rallycross där Volkswagen-föraren Anton Marklund deltar. Och i Tyskland är det premiär för Scirocco R-Cup med Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Victor Bouveng och Simon Larsson som svenska representanter.

I februari blev det svenska rallycrossteamet Marklund Motorsport utsett till att få officiell support av Volkswagen Motorsport. Nu blir det premiär i FIA World Rallycross Championship för förarna Anton Marklund och Toomas ”Topi” Heikkinen, när mästerskapet drar igång i portugisiska Montalegre 3-4 maj. De tävlar i varsin Volkswagen Polo RX Supercar med 560 hästkrafter och ställs bland annat mot förre WRC-mästaren Petter Solberg och Formel 1-vinnaren Jacques Villeneuve.

Anton Marklund

– Jag har verkligen sett fram emot den här premiären. Att få delta i ett VM med så starka konkurrenter är förstås extra inspirerande, säger Anton Marklund.

Tufft motstånd blir det också för svenska Mikaela Åhlin-Kottulinsky som inleder sin tredje säsong i Volkswagens enhetsserie Scirocco R-Cup. För Victor Bouvengs del blir det andra året i rad medan Simon Larsson gör debut i den populära serien där unga talanger ställs mot racinglegendarer och kändisar. Premiären går på klassiska Hockenheim 2-4 maj och där deltar bland andra förre DTM-föraren Manuel Reuter och Pierre Casiraghi, son till prinsessan Caroline av Monaco.

Annons:

Mikaela Åhlin-Kottulinsky

– Jag är både lycklig och stolt över att kunna presentera ytterligare en internationell racingsäsong. Jag ska göra allt för att bevisa att de som stöttar mig hemma, i Sverige och i Tyskland, gör rätt, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Annonser: