Mattias Adielsson kör franska mästerskapet i Limousin

Nu till helgen gör Mattias Adielsson sin andra start i det franska mästerskapet. Staden Limousin 200 mil från Göteborg står som värd för Rallye Region Limousin. Ett 20 mil långt asfaltsrally som är den tredje deltävlingen i det franska mästerskapet i rally.

I början på april var teamet i Frankrike och körde sin första tävling där, den gången var det ett grusrally och Mattias kom på en tionde plats i Peugeotcupen av 20 startande.

– Vi lärde oss väldigt mycket förra gången vi var här och åkte tävling. Allt är helt annorlunda jämfört med att tävla på hemmaplan. Den här gången blir det nya förutsättningar igen, 20 mil på asfalt i tävlingstempo det blir en riktig utmaning, säger Mattias Adielsson.

Rallye Region Limousin är en ren asfaltstävling. Det är inget underlag som Mattias har så stor erfarenhet av. De asfaltstävlingar som är i Sverige är oftast sprinttävlingar eller publiksträckor. Nu blir det två dagar bara på asfalt.

– Jag tror det här ska passa mig ganska bra. Det är klart att det är ett underlag som jag inte är van vid att tävla på så mycket. Det ska bli mycket intressant att se hur tiderna kommer att stå sig mot de otroligt snabba fransmännen.

– Jag ska försöka hitta ett tempo som känns bekvämt utan att behöva ta för stora risker, men självklart är det ju tävling som går på tid och då gäller det att ligga på så mycket jag vågar, säger Mattias Adielsson.
Tidplan fredag 9 maj (lokal tid):

10.00 Första bil startar tävlingen
Under dagen skall 5 specialsträckor köras
19.00 Första bil till nattuppehåll

Tidplan lördag 10 maj (lokal tid):
11.00 Första bil startar tävlingen
Under dagen skall 6 specialsträckor köras
19.00 Första bil till målrampen

Antal startande i tävlingen: 67
Antal startande i Peugeot 208 Cup: 18
Specialsträckornas längd: 20 mil
Antal specialsträckor: 11

Tävlingens hemsida: www.asalac.com 

Mattias Adielsson kör franska mästerskapet i Limousin

Följ teamet på:
Web: www.adielssonmotorsport.com
Facebook: www.facebook.com/Adielssonmotorsport