NEZ Drift Championship kommer till Eskilstuna 27-28 juni

Sista lördagen i juni kommer stora delar av den europeiska drifting-eliten för att köra  om poäng i NEZ Drift Championship. I dagarna två kommer publiken att få en adrenalin- och varvstopp-upplevelse utöver det vanliga.

 

Sommar, sol och drifting. Lördagen den 28 juni arrangeras premiären av NEZ Drift Championship 2014 på Eskilstuna Motorsportarena eller Gröndal som det kallas i folkmun. Det är Svenska Bilsportförbundet och Gröndal MotorSportKlubb som står som arrangörer för den stora Drifting-festen som smygstartar redan på fredagen den 27 juni med träning.

NEZ står för North European Zone och det är bilsportförbunden i Danmark, Estland, Finland, Island, Litauen, Norge, Lettland, Ryssland och Sverige som tillsammans arrangerar mästerskap i olika discipliner, och nästa helg är det alltså dags för driftingeliten att besöka Sverige och Eskilstuna. Driftingen växer explosionsartat i Europa och NEZ Drift Championship är enda serien där förbunden korar en mästare. Annars är det ofta separata inbjudningstävlingar som arrangeras av eventbolag.

Flera av Sveriges bästa förare har redan anmält sig med sin extrema bilar. Däribland Jens Stark Junttila i en Toyota GT86, hemmahoppet Kim Fors med en Nissan och Mad Mange med sin Opel Calibra.

Från Finland kommer bland annat Jammu Savolainen med sin 1100 hästars MB Coupe.

 

Mer om driftinghelgen och tävlingen hittar ni på tävlingens Facebooksida. Mer information hittar du också på Gröndals MSKs hemsida.