Patrik Sandell kör Porsche i Midnattssolsrallyt

Juniorvärldsmästaren i rally 2006, Patrik Sandell, ska köra KAK Midnattssolsrallyt i Porsche 911.

Björn Waldegård var klar för KAK Midnattssolsrallyt 2014, men har nu tvingats tacka nej på grund av en krånglande rygg. Hans bil, en Porsche 911 preparerad av legendariska Tuthill, ska istället köras av juniorvärldsmästaren i rally 2006, Patrik Sandell.

-Tråkigt att Waldegård inte kan köra, men att få ta över hans bil är en ära – Björn är en av våra största rallylegender, säger 32-åringen från Östersund som bland annat kämpar i toppen i det amerikanska rallycrossmästerskapet Global RallyCross. Rally kör han också, så ofta han kommer åt och i slutet av juni vann han en deltävling i Kinesiska mästerskapet i rally.

-KAK Midnattssolsrallyt är en tävling som jag följer varje år och det ska bli spännande att själv få vara med och tävla, och i en potent bil.

Patrik har kört med Porsche 911 en hel del, men inte i någon större tävling.

-Det ska inte bli några problem – då ser jag att köra onotat som en större utmaning. Men jag har garderat med en bra kartläsare, Mattias Lönn. Han läste åt min pappa när han körde Midnattssolsrally 2012, säger Patrik Sandell.

Redan på kvällen den 9 juli körs den första specialsträckan i KAK Midnattssolsrallyt inne på Rocklundaområdet i Västerås.

Dagen därpå körs den första etappen mot Fagersta och Hedemora, andra etappen körs i Roslagen den 11 juli, och den tredje och avslutande etappen i Sörmland den 12 juli. Då kommer de tävlande bland annat att köra före de ordinarie bilarna i tävlingen Slottssprinten, arrangerad av Katrineholms MK. KAK Midnattssolsrallyt avslutas under lördagens eftermiddag med den inledande specialsträckan på Rocklundaområdet.