Helt nya Volvo XC90 R-Design

Volvo Cars har nu släppt de första bilderna på R-Design-versionen av helt nya XC90, som riktar sig till köpare som gärna sticker ut från mängden, med en genuint sportig och dynamisk look.

– R-Design har skapats för människor med en passion för det som ger krydda åt tillvaron, säger Alain Visser, Senior Vice President, Marketing, Sales and Customer Service på Volvo Car Group.– R-Design riktar sig särskilt till dem som älskar bilkörning och personlig, uttrycksfull design. Varje enskild R-Design-detalj har utformats för att bidra till det individualistiska och sofistikerade uttryck dessa kunder eftersträvar.

Det visuella löftet om en dynamisk körupplevelse bekräftas av den förarorienterade interiören, med R-Design-sportstolar klädda i nubuck och perforerat läder. De olika Drive-E-drivlinorna, med upp till 400 hk, utlovar tillsammans med det helt nya XC90-chassit en intensiv körupplevelse.

Lanseringen av R-Design följer efter Volvos lansering av 1 927 individuellt numrerade, svarta XC90 i den så kallade First Edition-serien, som enbart såldes online och tog slut på 47 timmar.

Distinkta R-Design-detaljer

Exteriört omfattas R-Design-versionen av ett antal utmärkande detaljer, till exempel grillen, frontspoilern, fönsterramarna i silkesmatt metall, dubbla infällda slutrör, blanka takdetaljer och spegelkåpor i matt silver. Det eleganta, dynamiska utseendet kompletteras av 20-tums eller 22-tums (tillval) R-Design-fälgar i aluminium.

Invändigt åtföljs sportstolarna och ratten i perforerat läder av en rad andra R-Design-detaljer, som växelspaksknopp, pedaler, golvmattor och belyst tröskeldekor. Föraren får dessutom en fjärrkontroll i exklusivt R-Design-utförande.

Surfplatteliknande pekskärm

Den surfplatteliknande pekskärmen i mittkonsolen och en 12,3-tums grafisk förarskärm ingår förstås också i R-Design-konceptet. Förarskärmen har också fått ett särskilt R-Design-tema. Det helt nya kupékontrollsystemet är nästan helt fritt från knappar och representerar ett helt nytt sätt för föraren att hantera bilen på, med åtkomst till en rad olika internet- och molnbaserade produkter och tjänster.

Nya inredningsnivåer

R-Design är ett av de fyra valen i Volvo Cars nya utbud av inredningsnivåer, som kan liknas vid ett träd med två grenar. Kinetic utgör trädets stam, följt av den populära Momentum-nivån. (I Sverige erbjuds ej Kinetic för XC90).

Trädets båda grenar utgörs av Inscription och R-Design. Inscription-paketet är avsett för kunder som vill ha en elegant inredning med en lite lyxigare känsla, medan R-Design har en tydligt sportig och dynamisk aura.

– Vi har i princip, ersatt inredningen på den tidigare toppnivån med inredningsversionerna Inscription och R-Design. Båda alternativen består av exklusiva komponenter, noggrant utvalda för att understryka deras distinkt individuella personligheter, avslutar Alain Visser.