200 000 kronors prisbord för VOC Mekonomen Rally

Annons

Två kompletta motorer, en komplett störtbåge, fria noter, reklamgrejor för sitt team och mycket annat delas ut på VOC Mekonomen Rallys prisceremoni för årets SverigeSerie och SommarSerie. Totalt ska värden för mer än 200 000:- delas ut under en högintensiv timme på lördagskvällen.

Men, det gäller att ha teamet representerat på plats av förare och/eller CoDriver för att ta emot priset, annars går priset enligt klassens inarbetade modell vidare till någon annan.

Den 25 oktober kör VOC Mekonomen Rally kombinerad final i SommarSerie och SverigeSerien när Odensvängen avgörs. På kvällen samlas klassen på Restaurang Ritz i centrala Örebro. Där blir det traditionell festmiddag och prisceremoni. Ett dignande prisbord ska fördelas. En stor del av detta lottas ut i två potter, dels Topp-3 dels i Topp-10 i respektive klass A-B-C och Junior. Och i sedvanlig ordning så måste man vara där för att ta emot sitt pris, annars går priset vidare till någon annan. Spännande upplösning på en fantastiskt spännande säsong!

– Vi är en breddklass. Då ska även prisutdelningen spegla detta. Därför har man väldigt goda chanser att gå hem med ett riktigt fint pris ända ner till tionde plats i respektive förarklass, förklarar klassansvarig Roger Fransson.

Annons

Två motorer från Knutte Motorsport, JB Engine och Rallyboutique

I fjol chockades klassen när en komplett och maxad VOC-motor fanns bland de priser som skulle fördelas. I år är det TVÅ kompletta motorer på klassens dignande prisbord.

– Vi är oerhört tacksamma mot Knutte Edenholm på Knutte Motorsport och Jonas Banck på JB Engine som bidrar med dessa fantastiska priser. Knutte och Jonas som båda är väldigt välrenomerade som motorbyggare i såväl VOC som andra rallyklasser, har gjort gemensam sak i detta och samarbetar i framtagningen av motorerna. Stort tack också till Daniel och Kenneth på Rallyboutique.com för som bidragit med specialdelar till motorbyggena. Rallyboutique hjälper också till med alla pokaler som delas ut under kvällen. Vilka fantastiska samarbetspartners vi har i klassen. Stort tack till er alla!

Den ena motorn kommer att finnas på plats, färdig för vinnaren att ta med sig hem. Den lottas ut bland Topp-3 i SverigeSeriens respektive förarklasser, Det innebär konkret en chans på 16 att vinna motorn om man placerat sig på pallen i någon av SverigeSeriens förarklasser, speciellt gynnsamt är detta för klassens juniorer.

En motor ska en junior ha… och inte bara det!

– Jonas och Knutte kommer att rikta den kvarvarande motorn specifikt till en utvald av SverigeSeriens juniorer. De båda har följt klassen under året och kommer att rikta motorn till en ”duktig junior på väg fram som behöver och gjort sig förtjänt av extra stöttning”. De väljer helt enkelt ut pristagaren. Men inte nog med det! Den här junioren kommer också att få extra stöttning av Jonas och Knutte under det närmsta året, förstås tekniskt men också som ett mentorskap kring rallytävlandet. Ett helt fantastiskt pris precis i VOC Mekonomen Rallys anda, berättar Roger.

Burbåge från KBT, noter från Barth och ”godispåsar” från Thorsells

– Det ska också lottas ut en komplett burbåge till en VOC 740/940 från KBT Safety bland SommarSeriens pallplatser. Tack Poppo för fin fortsättning på ett mångårigt samarbete och allra mest tack för en bur som gång-efter-gång bevisar hur bra den är på att göra precis det den ska – att skydda oss som sitter inne i bilarna när olyckan är framme.

Och ännu mer…

– Bland topp-tio i såväl SverigeSerie som SommarSerie ska det lottas ut fria noter från notgurun Gunnar Barth. Fantastiskt att Gunnar med sitt lilla företag går in och stödjer oss på det här sättet. I samma grupp kommer det också att lottas ut ”godispåsar” från Thorsells Reklam. Dessa påsar som i fjol innehöll allt från små VOC Mekonomen reklamgrejor till presentkort på bildprintade serviceplatspresenningar, kläder med teamens egna logo och dekalsatser blev väldigt uppskattade ifjol. Vad påsarna innehåller i år vet ingen annan än kluriga Leif på Thorsells men jag gissar att innehållet blir spännande även i år, avslutar Roger.

Läs mer på VOC Mekonomen Rallys hemsida om anmälan till festen.

Annons