Jerker och Mattias tog SM-guld

Med tre raka totalvinster i Rally-SM under första halvan av säsongen och en avslutande tredjeplats i finaltävlingen Rally Uppsala så tog Jerker Axelsson och Mattias Andersson sin första guldmedalj i Rally-SM.

Med vetskapen om att tredjeplats skulle räcka till guld, även fall Mats Jonsson vann den avslutande tävlingen så blev det en taktiskt körning hela helgen.

– När vi bröt i Linköping med bara ett 3 km kvar till SM-guldet så var besvikelsen total. Så i denna tävling skulle vi bara i mål och utan att göra några misstag, berättar Jerker

Efter fredagskvällens två specialsträckor låg Jerker och Mattias på en tredje plats med Mats Thorzelius på en andra plats och Fredrik Åhlin i ledningen, som satte upp ett rasande tempo direkt.

– Det var svårt i mörkret, men tyckte ändå att det gick ganska hyggligt, berättar Jerker.

 

 

 

Bike Motorsport

Under lördagen kördes de sju avslutande sträckorna och med en sträckvinst och idel topp-tre tider på sträckorna så låg Jerker och Mattias på en andra plats inför avslutande sträckan med den Subaru Impreza WRC S10 de kör.

– Det var riktigt nervöst på sista sträckan som var 20 km lång och vi körde väldigt sakta sista kilometerna. Det kändes nästan som vi stannade i vissa svängar, berättar Jerker med ett skratt.

Men en sämre tid på sista sträckan så passerades Jerker av Thorzelius och blev därmed trea i Rally Uppsala. Då Mats Jonsson blev fyra så blev därmed Trollhättebon Jerker och Säfflebon Mattias Svenska mästare i Trimmat 4WD 2014.

– Det känns helt underbart, vi vann visserligen ett guld i sprint i somras men detta är helt klart min största seger när det gäller fyra hjul. Jag vill även passa på att tacka alla sponsorer, mekaniker, alla hjälpt till på nått sätt under året och speciellt Mattias som har skött sig exemplarisk som kartläsare hela året, avslutar Jerker.

Slutställning Rally-SM 2014
Trimmat 4WD
1. Jerker Axelsson/Mattias Andersson
2. Mats Jonsson/Johnny Johansson
3. Johan Rudengren/Christer Johansson

Rally Uppsala 3-4/10 – 2014
Totalt:
1. Fredrik Åhlin / Morten-Erik Abrahamsson 49.15,2
2. Mats Thorzelius / Sofie Lundmark +51,1 s
3. Jerker Axelsson SMK Trollhättan/ Mattias Andersson Säffle MC +1 min 5,7 s
4. Mats Jonsson/Johnny Johansson + 1 min 22,3 s