P-G Anderson kör EKS-Audin i Rallycross-VM

Nästa helg kommer P-G att göra en ny VM-start i Rallycross, den här gången tillsammans med Mattias Ekströms Audi-team EKS.

Pontus Tidemand har med framgång varit med och kört och utvecklat den ena Audin i EKS teamet och som bonus också körde hem EM-bronset. Den andra Audin har Mattias själv kört, när tävlingskalendern inte krockat med tyska racingserien DTM.

Men till VM-deltävlingen i Turkiet den 11-12 oktober hoppar PG Andersson in i teamet.

– I Turkiet kommer P-G Andersson att köra vår Audi S1 EKS RX. Vi tror att P-G’s erfarenheter och kunskaper kan vara ett bra komplement i det utvecklingsarbete inför nästa säsong som nu är i full gång. Vår målsättning är klar, att bli världsmästare 2015, säger Mattias Ekström.

Teamets andra bil kommer att köras av Edward Sandström, medan Mattias Ekström den här gången kommer att finns med som teamchef. Den 11-12 oktober gör Turkiet debut inom rallycross på den tidigare F1-banan, Istanbul Park.

Per-Gunnar ”PG” Andersson

Född: 1980
Bor: Årjäng (Värmland)
Klubb: Årjängs MK
Yrke: Rallyförare/arbetsledare på Sandahls Grus & Asfalt
Meriter: Juniorvärldsmästare 2004 och 2007, VM 2:a i Super 2000 2012. Svensk mästare i rally 2003, 2004, 2 st 5:e platser i WRC i Japan och England 2008 och seger i SWRC i Rally Sweden 2010 med Skoda 2000.
Codriver: Emil Axelsson
Intressen: Motorsport, vattenskidåkning
Startade rallykarriären: 1999
Hemsidawww.pgandersson.se