Världspremiär för nya Hyundai i20

Annons

Hyundai visar upp nya generationens i20 på motormässan i Paris.

Med sin sofistikerade design, klassledande kupé- och bagageutrymme och komforthöjande utrustningsalternativ har nya i20 vuxit i såväl storlek som körupplevelse jämfört med tidigare generationens i20. Bilen är designad och byggd i Europa för europeiska konsumenter och därför den självklara huvudattraktionen för Hyundai under årets upplaga av motormässan.

Världspremiär för nya Hyundai i20

Hyundai bekräftar också att modellvarianterna av nya i20 kommer att förstärkas med en ny, mindre 1,0-liters turboladdad tre-cylindrig bensinmotor under 2015 som även är aktuell för den svenska marknaden. Den nya 1,0-liters T-GDI-motorn med kodnamnet Kappa är den första i en generation av mindre, turboladdade bensinmotorer som ger bättre prestanda, köregenskaper och bränsleekonomi. Motorn är utvecklad på Hyundais europeiska teknikcenter i Rüsselsheim och producerar upp till 120 hästkrafter och 172 Nm i vridmoment.

Annons

Världspremiär för nya Hyundai i20

Allan Rushforth är Senior Vice President för Hyundais europakontor och säger:
– i20 är en heleuropeisk bil och vi är stolta över att kunna presentera den här i Paris. Med vår nya 1,0-liters motor följer vi trenden med små, turboladdade motorer som ger en härlig körkänsla men som samtidigt har en god bränsleekonomi. Den nya motorn förstärker Hyundais engagemang för en hållbar framtida bilism i Europa och ger en indikation över vart Hyundais framtida drivlinor är på väg.

För att ytterligare förstärka Hyundais position inom den framtida hållbara bilismen visar man också upp en bränsleeffektiv 1,4 liters bensinturbo med direktinsprutning (T-GDI), en 48 volts hybridversion av i40 samt en ny generation i30 som drivs av komprimerad naturgas (CNG).

Annons