​RallyX-kalendern för 2015 klar

Det blir fem deltävlingar i nästa års RallyX-mästerskap för Supercar och Supercar Lites. Premiären körs tillsammans med STCC på en alldeles nyanlagd bana på Skövde Flygplats – STCC Volvo Race Skövde. Finalen körs precis som i år på Solvalla, även den tillsammans med STCC.

– Årets RallyX-säsong var den första i ordningen och vi bygger vidare på den grund vi lade i år, säger Jonas Lundin, VD för STCC som driver RallyX-mästerskapet.

– Med RallyX-tävlingar som körs tillsammans med STCC i Skövde och Solvalla fortsätter vi på konceptet att korsbefrukta banracing med rallycross – vi är övertygade om att det är en kombination som fungerar utmärkt på den typen av spektakulära och temporära banor som det handlar om.

De traditionella rallycrossarenorna har sin givna plats i kalendern. Arvika och Strängnäs, som stod som värdar för varsin deltävling i år, är tillbaka även nästa säsong – ny tävling i kalendern blir Kalix.

– Vi hade två väldigt bra tävlingar som vi arrangerade tillsammans med MK Team Westom i Arvika och Strängnäs AMS i Strängnäs och där har vi gemensamt bestämt att fortsätta samarbetet, fortsätter Jonas Lundin. Kalix blir det nya inslaget nästa år och vi vet att det finns ett enormt motorintresse i norr som vi ser fram emot att tillgodose med en RallyX-tävling nästa år.

RallyX-kalendern 2015:
8-9 maj STCC Volvo Race Skövde
11 juni Strängnäs
18 juli Kalix
1 augusti Arvika
11-12 september Solvalla