Loeb gör comeback i Rallye Monte Carlo

Annons

Citroen har nominerat flerfaldige världsmästaren Sébastien Loeb till en av teamets två bilar i WRC-premiären i Monte Carlo den 22-25 januari.

Nyligen signade Kris Meeke på för Citroën-teamet och tillsammans med sin codriver Paul Nagle kommer de att få en grym förstärkning till premiären i Monte Carlo. I dag meddelade wrc.com att Citroën i den andra ”poängplockar-cittran” nominerar tidigare flerfaldige världsmästaren Sébastien Loeb. Den numera 40-åriga rallylegenden kommer till start med sin parhäst Daniel Elena.

– Jag tvekade inte en sekund när jag fick erbjudandet om att köra, berättar Loeb som i år blev trea i WTCC med sin Citroën C-Elysée.

För att komma i form kör Sébastien rally redan till helgen, tillsammans med sin fru Severine kommer han till start i franska French Rallye du Var sen väntar fler träningar och tester med DS 3 WRC som Loeb själv kallar “the little racer”.

Annons

Räkna med att den 9-faldige världsmästaren, vinnare av 78 WRC-deltävlingar och med sju Monte-segrarar i bagaget inte kommer att lämna något till slumpen inför sin tillfälliga comeback i WRC-kalendern.

Annons