Mattias Olsson har presenterat sig internationellt

Den värmländske rallytalangen Mattias Olsson från Kil kan nu summera en rallysäsong som innehållit både spänning, dramatik, EM-sträcksegrar och en kostsam avåkning. Det blev tyvärr inte den genombrotts-säsong som hela teamet hoppats på, men stärkt av de internationella erfarenheterna samlar Mattias nu nya krafter.

Nästa helg avgörs den sista deltävlingen i årets rally-EM på medelhavsön Korsika. Tyvärr utan Mattias Olsson på startlinjen. Den oturliga avåkningen i Ypres-rally orsakade allt för kostsamma skador på Mattias Ford Fiesta R2.

– Det var många delar som gick sönder i Belgien och det blev en kostsam reparation. Vi hade tyvärr inte budgeten att fortsätta EM-satsningen efter det, konstaterar Mattias.

EM-säsongen för Mattias och hans codriver Sophia Karlsson började annars rätt bra.  Trots en hel del bekymmer under första deltävlingen i Lettland, lyckades ändå Mattias visa hur snabb han kan vara bland EM-eliten.

– Vi visade ju att farten finns genom att vinna flera sträckor i Lettland, säger Mattias Olsson.

Mattias och Sophia
Även i Belgien var Mattias och Sophia mycket snabba snabba inledningsvis. De chockade hela EM-fältet genom att vara totalsjua och andra snabbaste tvåhjulsdrivna bil redan på shakedown. Detta i andra asfaltstävlingen med Fiestan. Här skiljde det endast en halv sekund till fabriks-supportade asfaltspecialisten Lefebvre, som körde på hemmavägar.

– Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla sponsorer och supportrar, utan er har inget av detta varit möjligt, säger Mattias Olsson.

Teamet har under året samlat mycket internationell erfarenhet, men för lite tävlingsmil efter den abrupta avslutet i Belgien.
– Det har varit en lärorik säsong, men tyvärr för lite bilkörning, summerar Mattias.

Mattias Olsson

Mattias har redan nu siktet inställt på nästa säsong. Detta kommer att innebära både bil och kartläsarbyte.
– Sophia väntar barn, så jag får se mig om efter en ersättare där, berättar Mattias.

Rally-Forden är nu så gott som tävlingsklar och där väntar försäljning, då Mattias till nästa år byter både klass och tävlingsserie. Men bilmärke, klass och serie, det håller Olsson för sig själv en liten stund till.
– Jag har något nytt på gång, men alla bitar är inte riktigt på plats ännu, så jag får återkomma till det om några veckor, meddelar Mattias lite hemlighetsfullt.