SM-koordinatorn Mikael Lindh hoppar av

Med risk för De ja vu från tidigare år vid den här tiden står nu Rally-SM utan koordinator tätt inpå kommande säsong. Ändrade riktlinjer från Svenska bilsportförbundet fick nuvarande koordinatorn att Mikael Lindh lämna sitt uppdrag efter bara ett år.

Likt för ett år sedan kom det som en överraskning för många, att kommande SM-säsongen i Rally står utan koordinator och istället med många frågetecken lagom till första advent. I ett pressmeddelande på www.rallysm.se meddelar Mikael Lindh lämnar skutan.

Texten från Rally-SMs hemsida:

” I ett år har jag nu varit Koordinator för Rally-SM. Från första stund har det varit ett arbete med fokus på framtiden och meningen var att vi skulle komma överens om ett avtal med start från 2015 där jag skulle vara promotor för Rally-SM.

Jag vet ingenting om hur ett avtal ser ut mellan SBF och en promotor. Jag vet inget om de ekonomiska förutsättningarna. Det ända jag vet är att jag inte kunnat jobba så långsiktigt som jag velat eftersom jag inte fått ett avtal. Det har också under den senaste veckan ändrats riktigtlinjer från förbund som för mig gör det svårare att driva den linje som jag hade med Rally-SM.

Jag kommer sakna snacket med framförallt våra unga killar och tjejer i JSM. Jag kommer sakna den dialog som jag har med många aktiva via mail eller telefon som jag anser vara det rätta sättet att kommunicera på.

Jag vill tacka alla arrangörer under året 2014 för ett mycket bra arbete. Jag vill tacka de arrangörer som har spännande tävlingar framför sig både 2015 och 2016, för ja jag hade inlett dialog med de arrangörer som sökt för 2016. Tack Annemo för ett roligt år och ett bra jobb med pressen. Jag vill tacka er aktiva förare, co-drivers och servicemänniskor för att ni älskar denna sport. Vi ses i skogen och kanske kan man damma av overallen och hjälmen o sätta sig i en högerstol igen.

/Mikael Lindh

Precis i denna stund avgående Koordinator för Rally-SM”

 

Ett tråkigt besked en gråmulen november-måndag. Men vi hoppas att Micke kommer i overallen (det är nog inga problem) och får känna tävlingsadrenalinet igen. Och så klart att förbund, utskott och rallysverige får styrning på skutan igen så att vi rallyfantaster kan käka julbord i lugnan ro och längta till 2015 års SM-premiär.