Motiverad Mattias Olsson laddar om med ny bil 2015

Värmlandsföraren Mattias Olsson hamnade utanför Juniorlandslaget inför den kommande säsongen men ser det som en utmaning. Nu väntar ny satsning och snart presenteras en ny bil.

– Tråkigt, trots att jag visat att jag kan åka ifrån både EM- och VM-meriterade förare, så räcker det inte för en plats, säger Mattias Olsson efter att tillhört de som fick lämna Juniorlandslaget i rally inför 2015 års säsong.

Men Mattias är inte den som deppar ihop för detta. Nu väntas nya tag och Mattias kommer in i nästa säsong mer taggad än någonsin.
– Jag känner mig mer motiverad än någonsin, det känns som en sporre att nu visa att jag är snabbare än landslagsförarna som är kvar, fortsätter Olsson.

bilfronten börjar det röra på sig för Olsson. Trotjänaren de senaste två åren, Ford Fiesta R2-bilen är nu såld. Men även en ny tävlingsbil är på väg till Mattias och hans Kils-baserade team.
– Med hänsyn till sponsorer och samarbetspartners vill jag ännu inte gå ut med bilmärke och klass. Men det blir en bil med rejält varv och små smällar när man växlar, så mycket kan jag avslöja.

När det gäller ny co-driver, så är Mattias nu också i hamn. Tommy Lindholm, Munkfors MC, gör comeback i högerstolen bredvid Mattias. Tommy åkte senast med Mattias för ett par år sedan och de har kamperat ihop i stort sett sedan Mattias rallydebut. Valet var enkelt när Tommy fick frågan.
– Kan ju inte finnas någon rallyintresserad som skulle tacka nej till ett sådant erbjudande, många drömmer väl om att få va med om en sån här satsning, säger Tommy Lindholm.

Mer detaljerad information om Mattias kommande nya rallybil och satsning kommer inom kort.

FÖRARE
Namn: Mattias Olsson
Född: 1991
Längd: 174 cm
Vikt: 64 kg
Bor: Kil, Värmland
Klubb: Fryksdalens MK
Tävlingsdebut: Munkforsrundan 2011 C-Förare VOC
Meriter: SM-silver i otrimmat 2WD 2013, Vinnare av Nordic West Euro Cup 2012. Segrare i VOC Sommarcupen och RallyMasters 2011

 

CODRIVER
Namn: Tommy Lindholm
Född: 1985
Längd: 185 cm
Vikt: 85 kg
Bor: Hagfors
Klubb: Munkfors MC
Tävlingsdebut: Rikspokalen 2003
Meriter: Vinnare av Nordic West Euro Cup 2012. Segrare i VOC Sommarcupen och RallyMasters 2011.