Emil Bergkvist blir fabriksförare för Opel Motorsport

Emil har tecknat ett 2-års kontrakt med option på ett trede år med Opels officiella fabriksteam inför 2015, där det handlar om ett omfattande program innehållande JERC, och Tyska VM rallyt samt någon mer i dagsläget planerad tävling. Utöver det så kommer det ske mycket tester tillsammans med Opel Motorsport.

 

Rapport från Emil Bergkvist Motor.

” Att det är en professionell satsning som Opel Motorsport gör, visar sig genom att Emil kommer ha tillgång till en personlig tränare som kommer att lägga upp ett program som är anpassat för Emil och hans mål.

– Den här chansen är det få som får och tillsammans med Joakim Sjöberg som kartläsare ska jag göra allt och lite till för att representera Opel Motorsport på ett positivt sätt, säger en leende Emil.

Utöver satsningen med Opel Motorsports fabriks Team så kommer även Emil att komma till start i SM-sprinten i Örebro och Svenska Rallyt i privat regi. Får vi ihop budget så ska vi även försöka att åka några SM-tävlingar med någon konkurrenskraftig Opel för att bjuda igen lite mot samarbetspartners och supportrar här hemma i Sverige.

Säsongen kommer att rivstarta med SM-sprinten i Örebro den 31 januari, och redan den 2 februari startar tester inför första Junior-EM-tävlingen i Lettland, som sedan genomförs den 6-8 februari.

Direkt efter att tävlingen är avslutad så tar vi en Opel Adam med oss hem till Sverige och Gustav E Bil i Skövde där vi ska färdigställa bilen den 9-10 februari med hjälp av två ingenjörer från Opel Motorsport och med service från Knöbel Motorsport.

Samtidigt så ska Thorsells Motorsport Reklam sätta Emil Bergkvist Motors prägel på innan vi beger oss till Karlstad och Svenska Rallyt som genomförs 12-15/2.

Emil Bergkvist Motor kommer även att anordna en bussresa för partners och supportrar i samband med Svenska Rallyt för att heja på Emil och Jocke med deras fräna Opel Adam R2.

– En ofattbar start på säsongen, säger Jocke och fortsätter, att åka SM-Sprint i Örebro, Junior EM i Lettland och Svenska VM-Rallyt i Värmland inom 14 dagar är något man bara drömt om tidigare.

Som ni ser så är det Opel som Emil Bergkvist kör framöver både i rally och privat. Vi är otroligt stolta och glada över kontraktet med Opel Motorsport samt det stöd vi får från Opel Sverige, där de verkligen visar att de tror på Emil.

– Vi i Emil Bergkvist Motor ska göra allt som står i vår makt för att göra ett bra jobb med att marknadsföra Opel genom motorsport på ett positivt sätt. avslutar Lars Brodmar Teamchef Emil Bergkvist Motor.

Länkar:
www.emilbergkvist.se
www.opel-motorsport.com