Emil Bergkvist Motor efter ERC-segern

Efter ett mycket tufft rally med blandade vägkaraktärer och väder så vinner Emil och Jocke Junior ERC i Lettland tillsammans med ADAC Opel Rallye Junior Team. Utöver det så är de snabbaste tvåhjulsdrivna bil och totalt hamnar de på en sjätte plats vilket visar hur hög nivå det är på Junior ERC.

Emil och Jocke tog ledningen direkt på lördagens första sträcka och släppte den sedan inte ifrån sig under hela tävlingen. Trots att de bakomvarande tog i rejält och närmade sig så behöll de lugnet tävlingen igenom, segermarginalen blev till slut 30 sek före Steve Rökland.

– Vi är så otroligt nöjda med vår Opel Adam R2 som verkligen har levererat under helgen och det är en fantastisk bil att köra, att vi sedan ingår i ett så professionellt team som ADAC Opel Rallye Junior Team gör att vi känner oss trygga och kan prestera på topp, säger Emil och Jocke.

Emil och Jocke vill passa på att tacka hela ADAC Opel Rallye Junior Team och framförallt Dietmar Metrich som varit ett stort stöd och gjort ett fantastiskt jobb med bilen från test till mål av tävlingen.
Just nu sitter grabbarna på ett flyg på väg hem från Lettland och anländer Karlstad i kväll för att anmäla sig till Svenska Rallyt som är nästa uppgift.

Till den tävlingen så kommer de till start i exakt samma bil som dom körde i Lettland. Bilen anländer nu på morgonen till Nynäshamn tillsammans med Hans-Olov Bergkvist och Håkan Hessel för att transporteras ner till Skövde och Gustav E bil för genomgång innan starten av Svenska Rallyt på Torsdag kväll.

På torsdag kväll blir det Sverigepremiär med Opel Adam R2 och vi ska göra allt vi kan för att marknadsföra Opel Sverige på ett positivt sätt genom motorsport.

Den här starten gör vi för att få erfarenhet inför framtiden och för att bjuda igen mot Rallysverige och de som tror på oss här hemma. Starten sker i egen regi med stöd av våra trogna samarbetspartners och Opel Motorsport, med egen design på bilen från vår partner Thorsell motorsport reklam i Skövde.

Grabbarna ser fram mot starten och att få visa vad Opel Adam är kapabel till i rallyskogen och har som mål att bli snabbaste tvåhjulsdrivna bil samt hamna på övre halvan av startfältet när snöröken lagt sig på söndag kväll.

– Vi ska njuta av varje meter i vår Opel Adam R2 och ska göra allt vi kan för att bjuda på 2wd när det är som bäst, avslutar Emil och Jocke, vi syns i Värmlandsskogarna ./ Emil Bergkvist Motor