Emil och Joakim klara för start i Lettland

I måndags anlände Emil Bergkvist MOTOR till Liepaja i Lettland för förberedelser inför JERC-starten tillsammans med vårt team Opel Motorsport. Tisdagen ägnades åt test från tidig morgon till sen kväll där vi fick till inställningarna på bilen på ett bra sätt för den väg vi åkte på.

– Vägen som bestod av frusen snö blev otroligt spårig med bara grus i botten, så det är svårt att säga hur bilen kommer att bete sig på de snabbare partierna under tävling, men det får vi ta då. Känns ändå riktigt bra efter testet och det är otroligt inspirerande att äntligen få köra Opel ADAM R2 på tävling, säger Emil och Jocke.

– Vi hade sedan en fridag under onsdagen och började att reka torsdag morgon och nu idag fredag är vi klara med noterna som vi är nöjda med.Intrycket vi fått av vägarna är att de är förhållandevis snabba med frusen snö och har likheter med Finlandsvägar, men kan snabbt gå över till rena Smålandsvägar, så det gäller att var med på de tempoväxlingarna, säger Jocke.

15:15 på fredagen lokal tid är det shakedown, på lördag startar första bil 09:30 och på söndag kl 16:00 går första bil i mål efter ett utslagsgivande rally på cirka 20 mil SS, där däcken kommer att var en viktig faktor.

– 12 däck får vi använda, så det gäller att disponera dessa på ett taktiskt sätt för att nå framgång i tävlingen säger Emil.

– Vi är imponerade av hur professionellt Opel Motorsport sköter allt och är otroligt glada över hur välkommen vi känner oss i teamet. Nu ska vi göra allt vi kan för att representera Opel Motorsport på ett positivt sätt under tävlingen, så får vi se hur lång det räcker i slutänden, avslutar Emil och Jocke.