SM-guld för Pontus och Patrik

Annons

Det blev högsta valör för Pontus Tidemand och Patrik Barth i Sprint-SM i Örebro på lördagen. De tog en övertygande seger med hela 11 sekunders marginal i WRC-Fiestan.

Förhållandena på lördagens SM-Sprint var knappast till deltagarnas fördel. Omslag i vädret gjorde vägen snömoddig, hal och gropig och det blev inte bara en kamp mot de andra ekipagen, det blev även en kamp mot underlaget. Pontus och Patrik var snabbast i båda kvalheaten och toppade listan med de tio finalisterna i den fyrhjulsdrivna klassen. Med många bra förare i startfältet fanns det motstånd, men Pontus hade övertaget och la dessutom i en extra växel. Efter en rejäl uppvisning i de två finalåken segrade han med dryga 11 sekunder.

– Helt fantastiskt, säger Pontus. Även om inte sträckan var så lång blev det bra träning i svåra förhållanden, vilket kommer behövas inför VM då det förmodligen blir ännu tuffare. Men framförallt ger en sådan här dag en massa positiv energi att sätta in på kontot. Vi kommer leva på det ända tills startskottet går i Rally Sweden!

Pontus delar guldmedaljen med kartläsaren Patrik Barth, som funnits vid Pontus sida de senaste åtta månaderna. De gjorde sin första tävling tillsammans i somras och har sedan dess hunnit med ett par lokala tävlingar, ett VM-rally i Frankrike och nu senaste för en vecka sedan agerade de isnotförare åt Ole Christian Veiby i Rallye Monte Carlo. Men nu lämnar Patrik plats i högerstolen åt Emil Axelsson, som från och med SM-tävlingen i Sandviken nästa helg blir Pontus kartläsare under 2015. (Läs mer här)

Annons
Annons