Tredjeplats i Rally Sweden för Andreas Mikkelsen

Annons:

Andreas Mikkelsen och Ola Fløene ledde det svenska VM-rallyt fram till att det återstod några kilometer kvar av rallyt och vägen blev för smal. Tack vare snabba, och starka, åskådare så kunde duon rädda en plats på pallen.

För Andreas Mikkelsen/Ola Fløene betydde tredjeplatsen att de tagit sig på pallen för andra gången i rad i Rally Sweden.

Andreas Mikkelsen, Volkswagen Polo R WRC #9

-Vi gjorde nästan allt rätt fram till de sista metrarna – men oturligt nog förlorade vi till slut. Jag har aldrig trott att jag skulle vara besviken över en pallplats. Jag har ju trots allt inte vunnit så mycket under min karriär.

– Men nu hade jag chansen att ta min första WRC-seger och var mycket nära att göra det. Men jag gjorde ett litet misstag och fick ett stopp och missade chansen. Det känns väldigt bittert och är en stor besvikelse nu även om vi kan vara stolta över vad vi åstadkommit.

Annons:

– Men jag är övertygad om att det bara är en fråga om tid innan jag får min första seger. Vi ska nu göra vårt bästa för att komma tillbaka i Mexico.
Notera att Ola Fløene troligen den enda kartläsaren som kör själv i ett VM-rally. I Rally Sweden körde Andreas Mikkelsens kartläsare cirka 220 kilometer transport mellan specialsträckorna. Mikkelsen och Fløene har för vana att byta plats i bilen. 2012 efter att ha blivit mästare i Intercontinental Rally Challenge (IRC) i Skoda Fabia S2000 körde Fløene den avslutande specialsträckan ”Stavros” i Rally Cyprus. Och han gjorde inget dåligt jobb, slutade bara 45,7 sekunder efter den slutliga vinnaren på sträckan och av hela rallyt, Nasser Al-Attiyah.

Annonser: