Hansen redo att försvara sin RallyX-Lites titel

Kevin Hansen, regerande svenske mästaren i rallycrossens Supercar Lites, kommer i år att tävla i både den internationella serien RX Lites Cup och den svenska serien RallyX Swedish Championship i sin Peugeot 208 Lites.

Kevin Hansen, som kör för Peugeot Red Bull Hansen Junior Team, fick kliva upp på prispallen tio gånger förra säsongen. Och det i sin första säsong efter att han avancerat från juniorklassen.
Den unge Red Bull atleten startar årets tävlingsperiod redan till helgen, 24-26 april, nere i Montalègre i Portugal där RX Lites Cup kör tillsammans med premiären i FIA World Rallycross Championship.

Hansen siktar på dubbla mästerskapstitlar och tror att nyckeln till framgång kan vara att leverera jämna och resultat.
– Mina förhoppningar i år är ganska höga, säger Kevin. Jag vill fortsätta på den inslagna linjen från förra året med bra fart och många topplaceringar. Men som alltid, det kommer inte bli lätt. Det var många bra förare i serierna redan förra året och till denna säsong är det om möjligt ännu fler heta konkurrenter. Kanske är inte press det rätta ordet, men jag tror många förväntar sig att jag ska vinna i år och mina egna målsättningar är inte lägre än deras förväntningar. I Portugal hoppas jag på en stark inledning på året. Att vinna är inte allt, men att ta många poäng är viktigast.

Teamet har jobbat flitigt i vinter för att vara säkra på att Kevins Peugeot 208 Lites är så välpreparerad som det bara går. Kevin har också själv tagit ett steg upp med sin fysträning såväl som med den mentala träningen.

– Träningen har flutit på bra, berättar Hansen. Svenska Juniorlandslaget har försett mig med ett suveränt fysprogram och jag har fått träffa en mental tränare. Vi vill vinna och jag känner att bilen, teamet och jag har tagit ett rejält steg framåt. Jag är redo för premiären.

Till 2015 kommer Kevin återförenas med sin teamchef, Graham Rodemark, som han jobbade framgångsrikt med under 2012 när Kevin tog juniortiteln i MSA British Rallycross Championship och JRX Cup.
– Det kommer bli skönt att ha Graham med igen, ler en förväntansfull Kevin. Han är intelligent och är en bra strateg med massor av erfarenhet från rallycross på alla nivåer. Han och jag jobbar mycket bra ihop.

Rodemark är ingen främling i internationell rallycross. Han har tidigare jobbat med kända Supercarförare som Kenneth Hansen, Martin Schanche och Liam Doran.
– Jag ser verkligen fram emot att göra det här med Kevin denna säsong, säger Rodemark. Vi fann varandra i det brittiska mästerskapet och fick många segrar och framgång med oss. Min förhoppning är att jag kan hjälpa Kevin att bli en så komplett förare som möjligt och att det kan göra att vi når första platsen i år. Portugal kommer att bli en spännande tävling.