Tuff helg på Irland för Mattias och Christoffer

Under helgen har den andra deltävlingen av årets junior-EM i rally avgjorts på asfaltsvägar runt Belfast med tävlingen Circuit of Ireland. Mattias Adielsson och Christoffer Bäck från Hedemora fick tyvärr en riktigt tung helg.

– Vi gjorde en riktigt bra insats i torsdags men direkt på fredagens första sträcka började problemen, bilen gick bara på tre cylindrar hela sträckan och vi tappade mycket tid. Efter sträckan lyckades vi fixa felet och allt fungerade bra tills den femte sträckan. Där stannade bilen och vi kunde inte starta den. Bara att bryta och bogsera bilen tillbaka till servicen. Teamet lyckades lokalisera felet och rätta till det så att vi kunde starta om på lördagen, säger Mattias Adielsson.

Tung helg på Irland för Mattias och Christoffer

– Vi startade om på bästa sätt på lördagen. Bilen fungerade och vi var med på sträckorna med topptider. Körningen och noterna stämde bra, tyvärr kom lite för fort in i en vänsterkurva på SS 12. Det resulterade i en avåkning där vi fastnade i en häck, det fanns ingen publik på platsen som kunde hjälpa oss upp på vägen så vi blev kvar där. Ganska surt när vi fått upp farten och bilen gick bra.

– Nu åker vi hem och samlar ihop alla intryck och erfarenheter från detta äventyr. Vi har lärt oss massor som vi kommer att ta med till nästa framträdande, avslutar Mattias Adielsson.