Johan Holmberg kommer till SSR med Suzukin

Annons

I helgen är det dags för traditionella South Swedish Rally, den 40´e i ordningen. Och det sker med besked – 92 anmälda förare varav 30 juniorer och 20-talet nya bilar. Med i SM-striden är återigen framgångsrika Holmberg Motorsport i sin Suzuki Swift.

Samarbetet med Suzuki Nimag Sverige avslutades i och med utgången av 2014 men då Holmberg Motorsports kommande projekt är försenat gör importören ett oväntat och oförberett inhopp med SSR.

– Beslutet var ju taget att avsluta rallysatsningen efter tre framgångsrika år med två SM-guld och ett silver, men då tillfället dök upp efter vinsten i Rally Gotland bestämde vi oss för ett extra inhopp, säger Mattias Andersson, marknadschef för Suzuki Sverige.

Kartläsaren Henrik Appelskog berättar – Innan Rally Gotland renoverades motorn och bilen fick en total översyn. Den kändes klart vassare nu än i höstas och trots att vi inte åkt i den sedan dess och att det tar ett par sträckor innan man kommer in i det igen, så kändes det som på den gamla goda tiden.

Annons

– Grym känsla, grym väghållning och perfekt samspel mellan Henrik och mig, då är det kul. Och extra inspirerande att Suzuki Sverige gör ett inhopp, säger Johan Holmberg.

Annons