Pontus Åhman rapporterar från Rallye Thüringen

Annons

Almunge-föraren Pontus Åhman tog en sjätte plats i den tredje deltävlingen i ADAC Opel Rallye Cup, här en snabb rapport från snabbe junioren.

10 specialsträckor stod på programmet när den tredje deltävlingen i ADAC Opel Rallye Cup, S-DMV Thüringen Rallye, kördes den 15-16 maj. 15 bilar kom i mål i klassen där Tannert och Tomaszczyk stod i en klass för sig med en sekundstrid som avgjordes till Tannerts fördel. En bit ner i resultatlistan var det också sekundfighter mellan 4 och 10 plats, där det i mål bara skiljde dryga halvminuten. Och där mitt i hetluften kämpade Pontus Åhman och Patrik Barth rallyt genom och slutade till slut på en stabil sjätte plats.

– Ja, kan väl börja med att säga att jag var väldigt nervös över att ha Patrik Barth som kartläsare. Eftersom han har åkt med många bra förare. Men det var inte några problem, jag fick mycket tips och råd vilket var jättebra för mig, berättar Pontus efter tävlingen.

Annons

– I början kändes tävlingen lite sådär, körningen kändes bra men tiderna var inte de bästa. Men mot slutet så kom ett helt annat flyt i körningen och tiderna vart betydligt bättre. Vi hade stora marginaler och det ända som hände var att växellådsfästet och avgassystemet gick av, men som tur var hade vi service direkt efter den sträckan, fortsätter Pontus.

Marginalen upp till vinnarbilen skrevs till slut till 1.57,3 medan det var mindre än 1.20 till sista pallplatsen.

– Överlag är både Patrik och jag jätte nöjda med tävlingen. Mitt mål var att göra bättre noter och få en bra känsla i bilen och det uppnådde vi med råge, avslutar Pontus.

Nästa deltävling är ADAC Cosmo Rallye Wartburg den 7-9 augusti.

Följ Pontus framfart på www.pontusahman.se.

Annons