Hög målsättning för Emil och Joakim i Belgien

Förberedelserna inför Kenotec Ypres Rally pågår för fullt med rekognosering av de drygt 25 mil asfalt-SS som ska avverkas nu på fredag och lördag.

Emil Bergkvist med co-driver Joakim Sjöberg vann storstilat senaste asfaltrallyt i europeiska juniormästerskapet (J-ERC) på Irland och målet för helgen är en upprepning av det resultatet. Med en övertygade ledning i det tuffa mästerskapet finns goda möjligheter att ta ett starkare grepp om tabellen då två deltävlingar i mästerskapet återstår.

Tävlingen förbereddes förra helgen tillsammans med teamet ADAC Opel Rally Junior Team genom att vara snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage i den belgiska tävlingen Rally Wervik. Glädjande var också att tävlingen gav ett starkt formbesked för teamets bil, en Opel Adam R2, då teamkollegan Marijan Griebel med co-driver Stefan Clemens kom in på en andraplats, tre sekunder efter Emil och Joakim.

– Rallyt här i Ypres kommer bli otroligt tufft, särskilt i juniorklassen där alla kör otroligt fort. Vi kommer göra allt vi kan för att hänga med från första sträckan, säger Emil med god insikt om vad som kommer att krävas för att nå helgens mål.

Gällande sträckor och förhållandena fortsätter Emil:
– Tävlingen är oerhört snabb med tuffa vägar där alla kommer gena så mycket det går för att räta ut och korta vägen. Det kommer komma upp mycket grus på vägen och förhållandena blir oerhört svåra om det regnar.

Kenotec Ypres Rally inleder andra halvan av JERC-serien där förarna räknar de fyra bästa resultaten av sex körda tävlingar. Emil och Joakim har med sig två segrar och en fjärdeplats samt därtill maximala extrapoäng från de två första tävlingarna då man tagit flest sträcksegrar liksom vunnit de prestigefyllda sista sträckorna av typen ”Power Stage”.