Mikaela Åhlin-Kottulinsky tillbaka på vinnarbanan

Annons

Juniorlandslagsföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky ska i helgen köra sitt andra race i Audi TT Sport Cup. Denna gång på stadsbanan Norisring i Nürnberg, i samband med DTM.

Norisring är en bana som Mikaela har goda minnen ifrån. Här vann hon förra året när hon tävlade i Volkswagen Scirocco Cup. Då blev hon smått historisk när hon som första kvinna under VW-koncernens 17-åriga racinghistoria lyckades vinna en deltävling i en enhetsklass.

– Det är en god historia även för mig, och självklart är jag oerhört stolt över min vinst, men nu är det 2015 och jag ser fram emot helgen med en speciell känsla. Det är mycket spänning och pirr i magen, berättar hon.

Mikaela vill som alltid vinna, men hon vet att hon har starka konkurrenter bland de övriga 24 förarna i startfältet. Norisring, den klassiska stadsbanan som även kallas Tysklands ”Monte Carlo” kommer bjuda upp till en rejäl utmaning i helgen. Audi TT Sport Cup kommer att köra två race, ett på lördag och ett på söndag.

Annons

– Det är klart att jag vill vinna men framförallt vill jag känna att jag genomfört mer eller mindre felfria race under helgen, och plocka poäng, säger Mikaela med sitt numera välkända leende.

– Jag kommer att jobba för att få mer erfarenhet och trygghet i bilen, för jag vet att när den känslan finns, då är jag riktigt snabb, summerar hon.

Till helgens race är som vanligt de ordinarie 18 förarna på plats och dessutom 6 gästförare, som ännu är hemliga.

Audi TT Cup 2015 kalender
1-3 maj, Hockenheim (D)
26-28 juni, Norisring (D)
31 juli-2 aug, Red Bull Ring (A)
11-13 sept, Oschersleben (D)
25-27 sept, Nürburgring (D)
16-18 okt, Hockenheim (D)

Annons