Färén ska knäcka Erikssons segersvit i Arvika

Annons:

Supercar-säsongen har hittils tillhört unge Kevin Eriksson från Nynäshamn som i sin Olsbergs MSE Ford Fiesta varit dominant i säsongsinledningen. Efter tre raka segrar har nu konkurrenterna siktet inställt på att sätta stopp för Erikssons framfart. Västgöten Eric Färén i Hansen Talent Development teamet har visat stark form under den senaste tiden och kommer till Arvika med seger i siktet.

– Självklart är det extra viktigt nu med tanke på att jag måste ta in på Kevin och Sebastian i totalställningen. Jag har ingen anledning att säkra hem en andra eller tredjeplats, säger Fären inför deltävlingen i Arvika.

Färén har sjutton-poäng upp till serieledningen i sin Peugeot 208 och goda råd börjar bli dyra i jakten på Kevin Eriksson med enbart två deltävlingar kvar av säsongen. Färén beskriver sin konkurrent som en tuffing att möta.

–Han är snabb och tuff, men schysst. Han har varit mycket stabil hittils iår, lite oväntat i sin första hela Supercar säsong, säger Färén om titelkombatanten Eriksson.

Bakom Kevin Eriksson, Sebastian Eriksson och Eric Färén har Lukas Walfridson stått för en imponerande säsong i sin Helmia Motorsport Renault Clio. Kanske är det Walfridssons tur att kliva högst upp på pallen när han får köra på hemmaplan i Värmland.

Annons:

Men det är inte bara de svenska förarna att hålla koll på när RallyX kör sin fjärde deltävling för säsongen på Westombanan. Fler än tio bilar från vårat grannland Norge är på plats för att göra upp i den tredje NM-deltävlingen för säsongen. Bland namnen i det norska startfältet så finns det några välkända herrar för den svenska publiken, bland annat Morten Bermingrud som under många år på 2000-talet var ett av toppnamnen i rallycross EM, kommer nu till Arvika i en Ford Focus.

Rallycross-traditionen mellan Sverige och Norge går långt tillbaka i historien och kanske är det dags för ett nytt kapitel i den historien när NM och SM kör en gemensam tävling på klassisk mark i Arvika.

Startlista Supercar Arvika
Sebastian Eriksson, Olsbergs MSE, Ford Fiesta
Tomas Andersson, BMW 1-serie
Frode Holte, CircleX, Ford Focus
Kevin Erikson, Olsbergs MSE, Ford Fiesta
Eric Färén, Hansen Talent Development, Peugeot 208
Lukas Walfridson, Helmia Motorsport, Renault Clio
Stein Egil Jensen, Ford Focus
Øyvind Finstad, Skoda Fabia
Ole Håbjørg, Renault Clio
Tony Lund Tjelle, Audi S2 Quattro
Arild Saether, Toyota Celica GT4
Ole Kristian Temte, Citroen C4
Morten Stensrud, Subaru Impreza
Robert Aamodt, Ford Focus
Morten Bermingrud, Ford Focus
Stian Hafsengen, Renault Clio
Jarle Nyträ, CircleX, Volvo C30

Tävlingsupplägg RallyX Arvika
NM och SM kör gemensamma kvalomgångar men separata Semi och finaler för respektive mästerskap.

Hålltider RallyX Arvika 1:a augusti 2015.
07:45-09:45 Fri träning
10:20-10:40 Förarpresentation
11:00 Första start

Annonser: