Jerker Axelsson om segern i Kullingstrofén

I helgen avgjordes Kullingstrofén i Herrljunga med ett stort startfält på nästan 200 stycken rallybilar. På plats fanns Jerker Axelsson som körde tävlingen som del av förberedelserna inför den fortsatta säsongen i Rally-SM. Med inhoppande Christer Carlsson som kartläsare vann de tävlingen totalt.

Efter ett långt uppehåll var det äntligen dags för Jerker att ge sig ut i rallyskogen igen, denna gång med teamets andrabil en Mitsubishi Evo X R4 som i normala fall hyrs av Magnus Henriksson i Rally-SM. Tävlingen Kullingstrofén är en av årets största rallytävlingar och ingår i Svenska Rallycupen. I klassen A-förare 4WD bestod startfältet förutom Jerker och inhoppande kartläsaren Christer Carlsson av 16 stycken bilar med flera SM-toppförare som Robin Friberg och Joachim Grahn.

– Målet med tävlingen var att få lite mil i kroppen innan Rally-SM startar andra delen av säsongen i augusti, berättar Jerker.

Jerker Axelsson om segern i Kullingstrofén

I början av tävlingen kände Jerker att det var ett tag sen han körde tävling samt att han inte kört denna bilen på ett år men efter ett par sträckor så började farten komma.

– Det gick bättre och bättre när jag började komma in i bilen och på sista sträckan var det riktigt bra attack i körningen. Vi visste att vi tampades om andraplatsen men när Friberg gjorde ett litet misstag så räckte det ända fram till seger, berättar Jerker.

Nästa tävling för Jerker är Snapphanerallyt den 8 Augusti, då med ordinarie kartläsaren Mattias Andersson och WRC-bilen som han brukar normalt i SM. Även Snapphanerallyt är en del av förberedelserna inför Rally-SM i Askersund den 22 Augusti.

Resultat Kullingstrofén 25/7-2015. 
Totalt:
1. Jerker Axelsson  27 min 9,3 s
2. Joachim Grahn + 3,3 s
3. Robin Friberg + 7,3 s