Stenhård sekundstrid avgjorde Kullingstrofén

Nästan 200 bilar kom till start när Kullings MS arrangerade sin populära tävling Kullingstrofén. Det blev en rafflande sekundstrid in på sista tk:n när till slut regerande svenska mästaren stod som segrare, Jerker Axelsson.

 

Jerker Axelsson

Men det satt hårt åt, Trollhätteföraren som kom till start i en Mitsubishi Evo X och med och Katrineholmaren Christer Carlsson som co-driver, var bara 3,3 sekunder före Simrishamnsduon Joachim Grahn och Rickard Nilsson i en WRC-Focus. Trea och ytterligare fyra sekunder bakom kom Robin Friberg och Stefan Gustavsson från Ludvika MS i deras häftiga R5-Citroën.

Robin Friberg

Robin Friberg trea totalt.

Bland de tvåhjulsdrivna var det ett litet generationsskifte i toppen med snabba Volvo-sladdare från vårt västra Sverige. Nora MKs unge stjärnskott Pontus Lönnström med Tommy Lindholm från Munkfors tvålade till självaste Jimmy Olsson och Conny Sundqvist med 5,7 sekunder. På tredjeplats kom östgötarna Daniel Damberg och Torbjörn Kadebro som tävlar för SMK Motala Bil respektive V:a Östergötlands Motorklubb.

Daniel Damberg

Daniel Damberg tredje snabbaste 2wd.

En titt i startlista och resultatlistan fanns det flera spännande starter. Bengt Abrahamsson och Peter Fogel från hemmaklubben tog två sträcksegrar med en R5-Mitsubishi, tyvärr hamnade de utanför resultatlistan på grund av överskriden resp. tid till SS2. Men kul att se att den nya R5:an från Värmland kan leverera sträcksegrar.

Daniel Hoffmann

Daniel Hoffman från SMK Linde tillbaka i en …. Opel så klart, men numret större än Corsan, nu en vinnar-Astra. Tyvärr ingen bra dag för Daniel och kartisen Martin Holmdahl som till slut fick bryta på SS3 med trasig koppling.

Victor Karlsson

Victor Karlsson från Vimmerby MS med codriver Jonas Sandberg var 25 totalt och endast en ynka tiondel före …

Erik Telehagen

Erik Telehagen och Björn Jonasson från Wäxjö MS.

Nästa deltävling i Svenska Rallycupen körs lördagen den 29 augusti och då är det Eskilstuna MK som står som värd med sin populära tävling EMK-kannan. Nästan 5 mil specialsträckor på vägar av mycket god sörmländsk kvalité belägna runt Eskilstuna, som arrangören beskriver dem. Missa inte det, inbjudan till tävlingen som också ingår i knallhårda 1300 Rallycup finns här hos Resultatdata (LÄNK).