Hemmaseger i Runt Mjölkpallen Runt i Gnesta

Det blev inte helt oväntat ett hemmaekipage som var snabbast när Gnesta MK bjöd in till Runt Mjölkpallen pokalen i Auto Experten Rallycup, nämligen Michael Holmgren med co-driver Lucas Åkesson.

Tävlingen avgjordes av en specialsträcka på 14 km som bestod av de mest omväxlande vägtyper man kan hitta i mellansverige och som ställde stora krav på de tävlande. En specialsträcka som skulle köras två gånger. Och Holmgren drog till med en bästa tid direkt och som ingen sedan var i närheten av. Tvåan i klass 4wd, Johan Wesslèn från Films MK, blev distanserad med 27 sekunder.

150906_gnesta_3

Rutin hade en avgörande roll bland de tvåhjulsdrivna där Håkan Långkvist och Niklas Östmark från Fagersta MK genom att vinna A-2wd före Antti Johannesson och Andreas Peters från Eskilstuna MK respektive Kolsva MS som fortsätter visa stabila och snabba insatser. Trean Patrik Larsson och Kristoffer Nordlund från hemmaklubben måste vara mer än nöjda med sin tredjeplats eftersom det var lite av en comeback efter över ett års uppehåll efter kraschen i Katrineholm förra sommaren.

150906_gnesta_2

Dubbelt Gnesta MK blev det i B-2wd genom Tomas Ingberg och Pernilla Rydberg före Andreas Sandin och Richard Karlsson. Team Ingberg som gjorde en heroisk insats med Volvon som gjorde en riktig vurpa i Eskilstuna helgen före.

I C-2wd blev det blev en enkel vinst för Stefan Andersson och Roger Clefberg från Västerås MS eftersom den ende medtävlande Ola Wred Örsundsbro MK.

Återigen så var det Jimmy Kullander och Micke Widell från Katrineholms MK som vi fick se som vinnare i GrE-klassen och den här gången så hade Jan och Isa Kolmbäck från Taxinge MK fått bra fart på sin Saab och var aldrig hotad av tredjeplacerade Micke Rylander/ Bosse Dahlin tävlandes för Strängnäs AMS.

Segern i VOC Grp N C förare togs överraskade av Robin Norling / Mattias Sundström SMK Nyköping med en minut och tolv sekunders marginal till Magnus Alarik / Robin Östlund från Örsundsbro Mk och därefter kom Martin Alarik / Jim Tyni också de från Örsundsbro MK.

Norling var dessutom en sekund före vinnaren i  A –B förare VOC Grp NRobert Olsson / Andreas Brudigam SMK Salasom denna gång hade en hård kamp med Andreas Pettersson/ Linus Pichler MSK Hammaren det skiljde endast sex tiondelar till Sala ekipagets fördel. I A/B/C APP K blev det Opel-seger genom Örsundsbro MKs Tom Silen.

150906_gnesta_4

Nästa deltävling i AutoExperten Rallycup, den näst sista för i år, går av stapeln söndagen den 20 september då MSK Hammaren arrangerar Bruksrundan i skogarna kring Ramnäs. Tre sträckor på vägar som inte använts av arrangören tidigare. Anmäl er här!