Loeb goes Dakar

Annons

Sébastien Loeb, en av vår tids mest framgångsrika rallyförare, har antagit utmaningen att köra världens tuffaste ökenrally, Dakar 2016, med Peugeots nya lejonkung 2008 DKR.

Den niofaldiga rallyvärldsmästaren och rekordhållaren i backtävlingen Pikes Peak kommer att bemästra den eländiga terrängen tillsammans med legenden Carlos Sainz. Peugeots ”dream team” börjar med ”Rallye du Maroc” i början av oktober innan de tar sig an motorsportens mest krävande och utmanande rally som går genom hundratals mil av sand, floder och klippformationer i Argentina och Bolivia, med start i Buenos Aires den 3 januari 2016 och målgång 13 dagar senare i Rosario.

– Det som slog mig mest var att Dakarbilen är en helt annan upplevelse jämfört med rallybilen. Från WRC är jag van att köra runt hindren men med den här bilen kan man köra rakt över dem. Det tar tid att vänja sig och att våga lita på att det verkligen går, säger den 41-årige fransmannan Sébastien Loeb, som ser fram emot den stora utmaningen.

Peugeots dream team

Annons

Peugeots ”dream team” blir komplett med Stéphane Peterhansel, som har vunnit Dakarrallyt hela 11 gånger, och den femfaldiga Dakarvinnaren på två hjul, Cyril Despres.

Annons