Ramona Karlsson om RallyX-starten på Solvalla

Annons

I fjol kom Ramona till start i fyra VM-tävlingar. I år kör hon hela EM-serien – och RallyX, SM-finalen i Stockholm!

– Det känns hur kul som helst. SM-final på Solvalla med stor publik, tufft startfält och med många sponsorer och supporters på plats. Jag är så glad att vi lyckades knyta ihop säcken, säger Ramona inför tävlingen på Solvalla.

EM-säsongen har varit tuff för Volkswagenföraren. I den senaste deltävlingen, som avgjordes i Norge, råkade hon ut för ett motorhaveri. Därför är det mycket jobb som ligger bakom hennes start i helgen.

– Jag vill passa på och tacka Ingvar Gunnarsson Motorsport och mina mekaniker, som just nu jobbar intensivt med de sista förberedelserna, samt Larsson Jernberg Motorsport som hjälpte oss att hitta en motorlösning med kort varsel, berättar Ramona.

Annons

Ramona Karlsson om RallyX-starten på Solvalla

Ramona Karlsson kommer in i mästerskapet när det ska avgöras. Hon kryddar ett starkt startfält i vilket Kevin Eriksson och Eric Färén kommer att göra upp om titeln. Fighten om segern i själva finalen kommer fler än titelkandidaterna garanterat blanda sig i.

– Målsättningen är självklart att ta sig till final, men motståndet är tufft så det kommer självklart inte bli någon lätt uppgift, konstaterar Ramona.

Annons