Tre nya sträckor väntar i Brukssvängen på söndag

Nu börjar det att dra ihop sig till slutspurt i årets AutoExperten Rallycup, på söndag arrangerar MSK Hammaren den näst sista deltävlingen Brukssvängen.

Till årets tävling har arrangören flyttat arrangemanget några mil norrut till Ramnäs där start och mål är, man bjuder också på tre stycken nya sträckor på totalt cirka 20 km. Första start är redan klockan 10.00 från Kättinghallen i Ramnäs.

Det är cirka 60-talet ekipage anmälda och i klassen 4wd har det endast tre ekipage varav två från Gnesta MK och serieledaren Michael Holmgren är förstås favorit till segern men även Lasse Mothander vill säkert ge honom en match.

Det kommer att bli en spännande kamp bland A-förarna 2wd där Antti Johannesson Eskilstuna MK leder klassen, tolv poäng före Håkan Långkvist Fagersta MK och på tredjeplats Stefan Palmèr Fagersta MK. Här är också nyblivne JSM-mästaren Pelle Wilèn Strängnäs AMS anmäld och som alla vet så är han mycket snabb och tar den här tävlingen som ett genrep inför SM finalen i Uppsala om några veckor.

I B-2wd är det Joakim Lindell Almunge MK som kommer att jagas av i första hand Jimmy Eriksson Rasbo MK och Kolsva-duon Peter Andersson och Jesper Forsell kommer att ge en kamp om seger och pallplatser med längs de tre specialsträckorna.

I C-2wd är Oscar Vöks MK Kopparberg tillbaka igen och får i första hand ha koll på Stefan Andersson Västerås MS och Richard Hellström Strängnäs ams som säkerligen är revanschsugen efter att ha haft tekniska problem i Eskilstuna senast.

Kampen kommer att fortsätta i klassen VOC Grp N A- B förare mellan hemmahoppet Andreas Pettersson MSK Hammaren och Ronnie Ivarsson Storfors MK och segraren från Gnestatävlingen Robert Olsson SMK Sala.

Det skiljer endast fyra poäng mellan bröderna Magnus och Martin Alarik från Örsundsbro MK i sammandraget så där kommer det säkert att bli en sekundstrid men sporadiskt åkande Tero Suontausta Kolsva MS kan säkert vara med i toppen i klassen VOC Grp N C förare.

Den här gången får nog Jimmy Kullander mer motstånd eftersom Mats Engvall Skutskärs MS och Johan Pettersson Fagersta MK är anmälda i den här mycket jämna GrpE-klassen.

Det är ingen tvekan över att Mikael Wisti Fagersta MK kommer att dominera App. K klassen och även vara bland de snabbaste tvåhjulsdrivna bilarna men Tom Silèn Örsundsbro MK leder serien på sin jämnhet och har åkt nästan alla tävlingarna.

Lika säker på serieseger är Elias Lundberg SMK Sala som har dominerat Ungdomsklassen på de flesta tävlingar han ställt upp i under året är givetvis favorit även denna gång, men en som tävlat ganska flitigt är också Freddi Jacobsson Eskilstuna MK och så kommer en långväga deltagare Andreas Elfver Gränna MK för att prova på de västmanländska vägarna.

Efter Brukssvängen återstår endast Nattkröken uppe i Fagerstatrakten (Inbjudan är på väg upp) så spänningen stiger i flera av klasserna.