Jari-Matti Latvala om segern på Korsika

Annons

Jari-Matti Latvala och Miikka Anttila tog hem Rally France för andra året i rad. Efter förra årets historiska seger i Alsace var det finska paret, som nu ligger på andra plats i VM, återigen framgångsrika i Korsika.

Efter förra årets seger i Frankrike är årets seger den finska duons andra vinst på asfalt, deras 15:e totalt och deras åttonde i Polo R WRC.

– Jag kan knappt finna ord. Det är en fantastisk känsla att vinna här på Korsika. Förhållandena var inte lätta idag heller, eftersom det konstant växlade mellan torra och blöta partier. Och min ledning över Elfyn Evans var inte precis det man skulle kunna kalla komfortabel, berättar den finske VM-tvåan.

– Trots det ville jag undvika att ta för stora risker, och öka ledningen på ett kontrollerat sätt för att kunna ta hem segern. Det var precis det jag gjorde. Jag skulle vilja dedicera min seger till min idol Henri Toivonen. Det är ännu ett skäl till att den här dagen är så speciell för mig, avslutar Jari-Matti.

Annons
Annons