STCC-kalendern för 2016 är klar

Nu presenterar STCC AB 2016 års kalender, totalt kommer svensk racings kungaklass att omfatta sju deltävlingar. Banorna blir de samma som 2015 och premiären sker i Skövde.

Precis som under 2015 inleder Skövde kalendern sen väntar i tur och ordning Mantorp Park, Anderstorp, Falkenberg, Karlskoga, Solvalla och Ring Knutstorp.

– Precis som i år blir Mantorp en kvällstävling. Av övriga kommer tre att samköras med RallyX. Det handlar om Skövde, Solvalla och finalen på Ring Knutstorp i Skåne, berättar Lundin, som är mycket nöjd med den kalender STCC jobbat fram tillsammans med team, klubbar, banägare och andra samarbetspartners.

Nytt för året är att några av deltävlingarna i STCC inte kommer att avgöras som brukligt fredag-lördag. I Skövde, Anderstorp, Falkenberg och Karlskoga blir tävlingsdagarna lördag-söndag.

Intresset för STCC 2016 är stort.
– Alla team som var med i år kommer att köra även 2016. Utöver det har vi långtgående diskussioner med både nya team och nya bilmärken, säger Lundin som redan nu kan lova att publiken kommer att få se fler bilar i mästerskapet den kommande säsongen än 2015.

STCC 2016
1 maj: Skövde
26 maj: Mantorp, kvällsrace
19 juni: Anderstorp
10 juli: Falkenberg
14 augusti: Karlskoga
3 september: Solvalla
24 september: Knutstorp