Cup-kalendern för Rallyklassikerna 2016

Redan den 16 januari drar Rallyklassikerna till skogs för den första deltävlingen 2016. Platsen är skogarna Örnsköldsvik och redan nu så tickar det på med anmälda.

Kalendern för de populära rallyklassikerna består säsongen 2016 av nio deltävlingar totalt, uppdelat på 3 vinter, 3 vår och 3 på hösten. Först ut är Örnskölden den lördagen den 16 januari och sen följer Härjedalsbrickan den 30 januari och Bergslagsrallyt den 27 februari innan det är dags att plocka fram grusdäcken.

Sen bär det av söderut och de fina rallybilarna möter våren i Nybro och Zabrarallyt redan den 16 april. Förhoppningsvis är det värme redan då, annars får man spara t-shirten till den 21 maj i Götenerundan och den 5 juni i Klappjakten.

Under sommarlovet är det lugnt (typ, då det är Midnattssolsrallyt och flera andra fina tävlingar både i Sverige och utomlands) men till den 17 september så möts alla igen, då i byn som gett oss Trocaderon (Guttsta källa) Kolsva för att köra Kolsvarundan och en månad senare, den 22 oktober, är det Fagersta och Nattkröken som står på menyn.

Men hallå, det var ju bara två tävlingar på hösten, skulle det inte vara tre? Precis, den nionde tävlingen i kalendern är inte uppskriven ännu. Men håll utkik på Rallyklassikernas hemsida för senaste nytt!

151204_klassiker2Snabba fakta
Rallyklassikerna tävlar i två cuper. Klassiska Rallycupen (KRC) är en cup med historiska rallybilar av årsmodeller fram till 1965. Alla bilar som tävlar i cupen måste vara besiktigade enligt FIA:s internationella reglemente, Appendix K. Till det körs det också lite nyare bilar, Historiska rallycupen (HRC),  och är en cup för rallybilar av årsmodellerna 1966 till och med 1981. Alla bilar som tävlar i cupen måste vara besiktigade enligt FIA:s internationella reglemente, Appendix K.

Tävlingskalendern 2016 (boka upp i kalendern redan nu)
16 januari, Örnskölden, Örnsköldsvik
30 januari, Härjedalsbrickan, Härjedalens AK
27 februari, Bergslagsrallyt, Hällefors MK,
16 april, Zabrarallyt, Nybro AC
21 maj, Götenerundan, Götene MK
5 juni, Klappjakten, Ydre Motorklubb
17 september, Kolsvarundan, Kolsva MS
22 oktober, Nattkröken, Fagersta Mk