Renault tillbaka i Formel 1

Koncernchefen Carlos Ghosn meddelar att Renault kommer tillbaka till Formel 1 med ett eget team inför 2016 års säsong.

Renault, som har 12 konstruktörsvärldsmästerskap och nästan 40 år inom sporten, är en ikon inom Formel 1 och har som mål att spela en aktiv roll för sportens utveckling.

Formel 1 är ett perfekt sätt att demonstrera teknikutveckling och skyndar på Renaults innovativa utveckling och utbudet av sportbilarna, meddelar bilmärket i dagens pressmeddelande.

– Renault hade två val att göra – att komma tillbaka 100 procentigt eller lämna F1. Efter noggranna studier har jag bestämt att Renault kommer tillbaka till F1 med början 2016. Och med avgörande information från F1 största intressenter känner vi oss stärkta att acceptera denna nya utmaning. Målet är att vinna – även om det kan ta lite tid, säger Carlos Ghosn, koncernchef för Renault.

Just nu pågår arbetet med att färdigställa villkoren att ta över Lotus F1 Team så snabbt som möjligt. Huvudkontraktet skrevs den torsdagen den 3 december. Renault och Lotus F1 har känt varandra i över 15 år och blev världsmästare tillsammans 2005 och 2006.

Renaults beslut att att fortsätta sitt engagemang i Formel 1 är ett bevis på att företaget ser motorsporten som en väsentlig del av varumärkets identitet. Formel 1 är den ultimata symbolen för passion för bilar vilket kommer igen i Renaults varumärkessignatur ”Passion for Life”.

I januari delges mer information om Renaults F1 program inför säsongsstarten i mars 2016!