Robert Dahlgren tillbaka i STCC 2016

Robert Dahlgren är tillbaka i STCC 2016 tillsammans med Polestar Cyan Racing. Dahlgren, som lämnade STCC 2013, kommer närmast från V8 Supercars i Australien.

– Jag är här för att ta titeln, det är mitt enda mål för 2016-säsongen. Jag har ouppklarade ärenden i STCC och jag är glad att få bästa möjliga förutsättningar att slåss om titeln med Polestar Cyan Racing, säger Robert Dahlgren.

Dahlgren, tidigare STC Cup-mästare och silvermedaljören i STCC, kommer att köra en av två Volvo S60-bilar i STCC tillsammans med Prins Carl Philip.
– Vi är mycket glada att tillkännage Robert till vår titelutmaning i STCC 2016. Robert har jobbat med oss sedan 2004 och med honom får vi inte bara en hög nivå i en av bilarna, vi får ett viktigt bidrag till hela teamet. Vi kan lita på hans erfarenhet och förmåga igen 2016, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar, Volvo Cars prestandamärke.

36-åringen kommer även fortsätta som del i WTCC-utvecklingsprogrammet för 2016 och framåt jämsides STCC-säsongen, samt arbeta vidare med utvecklingen av prestandabilar med Polestar.

– Robert är en viktig tillgång för Polestar Cyan Racing och vi är glada att ha honom med oss för vårt STCC och WTCC-program, säger Christian Dahl, vd för Cyan Racing.

Förare för Polestar Cyan Racing i WTCC kommer att avslöjas innan årets slut. STCC-säsongen 2016 startar den 1:a maj med flygplatsbanan i Skövde.

Fakta – Robert Dahlgren
Ålder: 36
Bor: Skellefteå, Sweden
Kör: Volvo XC60
Tävlar: Volvo S60 Polestar STCC

STCC-statistik
Tävlingar: 108
Segrar: 17
Pallplatser: 45
Pole positions: 36 (7 fler än någon annan STCC-förare)
Antal tävlingsvarv: 2198