Thed och Fredrik kör Volvobilarna i WTCC 2016

Annons

Polestar Cyan Racing kommer köra en helsvensk föraruppställning i FIA World Touring Car Championship 2016, VM för standardvagnsracing, där flerfaldiga mästarna Thed Björk och Fredrik Ekblom har skrivit fleråriga kontrakt med teamet.

– Vi har en idealisk uppställning med Thed och Fredrik för vårt första år av vår nya WTCC-satsning. Båda två är mycket snabba, erfarna, väl sammansvetsade och jobbar bra med ingenjörsteamet vad gäller att komma ikapp de snabbaste i mästerskapet, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar, Volvo Cars prestandamärke.

Den svenska duon representerar tillsammans 12 titlar, över 100 segrar och erfarenhet från internationella mästerskap som DTM, ETCC, Le Mans och F3000.

Björk säkrade nyligen en tredje rak STCC-titel för Polestar Cyan Racing, något som ingen annan förare tidigare lyckats med.

Annons

– Att börja ett nytt kapitel i racing med Polestar Cyan Racing och Sverige i ett världsmästerskap är en sann dröm för mig. Detta är det mest motiverande jag känt mig inför en säsong någonsin i min karriär. Jag tvekar inte en sekund att vi har vad som krävs för att jobba oss upp mot toppfighten och säsongen kan inte börja snart nog, säger Björk.

Ekblom var Björks huvudrival om STCC-titeln 2015 och är en av de mest framgångsrika standardvagnsförarna från Sverige med tre STCC-titlar på sin meritlista.

– Att tävla i WTCC har varit mitt mål ända sedan jag anslöt Polestar Cyan Racing 2012 och jag är mycket stolt att få representera teamet i VM. Vi har en fantastisk resa framför oss och jag kommer ge mitt allt. Medan vi har mycket utvecklingsarbete framför oss för att komma ikapp toppen kommer vi att kämpa hårt från första tävling, säger Ekblom.

Polestar Cyan Racing

Båda förare är delaktiga i utvecklingsprogrammet av den nya tävlingsbilen Volvo S60 Polestar TC1, ett arbete som kommer att fortsätta fram till säsongsstarten i mars 2016.

– Thed och Fredrik är två av de absolut bästa touring car-förarna i världen och de har tagit fantastiska resultat för oss tidigare. Båda har spelat en stor roll i utvecklingen av vår nya tävlingsbil och jag ser fram emot att se dem starta vår resa mot toppen av WTCC, säger Christian Dahl, vd för Cyan Racing.

Polestar Cyan Racing-föraren Robert Dahlgren, som tävlar för teamet i STCC 2016, kommer att fortsätta vara del i utvecklingsprogrammet för WTCC.

Annons