Emil Bergkvist redo att möta de stora pojkarna

Annons

Efter att ha säkrat Europamästartiteln för juniorer 2015 tar nu Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg ett stort kliv upp på sin gemensamma karriärstege mot toppen. I samarbete med J-Motorsport hemmahörande i Belgien kommer duon att delta i ett halvdussin tävlingar på den stora WRC-cirkusen.

Tävlandet kommer ske i klassen WRC2 med en Citroën DS3 R5 och premiären i bilen sker på hemmaplan i Rally Sweden. Under veckan har tester genomförts innan reccen startade och Emil kände sig snabbt hemma i den nya bilen.

– Vi testade i en dag och jag är mycket nöjd med inställningen vi har fått till och bilen känns fantastisk att köra. Vi har sett fram emot det här något enormt och vi kan inte nog så mycket tacka alla som hjälpt till att göra detta möjligt, berättar Emil.

Tävlingen är också inledningen på ett nytt samarbete som börjar utformas i och med testerna.
– J-Motorsport är ett mycket professionellt team och samarbetet fungerade mycket bra redan från början. Det känns riktigt roligt att få utveckla detta vidare under året, säger Joakim Sjöberg.

Annons

– Vi vet att vi kommer att delta mot några av de bästa i världen och även om vi alltid strävar efter att prestera maximalt så är fokus den här veckan att samla erfarenhet och kunskap. Vi ska dock inte sticka under stolen med att vi ser fram emot att få jämföra våra tider mot några av de bästa i branschen.

Emils inställning till Rally Sweden är helt klart färgad av teamets långsiktiga mål men tror man att duon bara har som ambition att rulla igenom tävlingen så tror man fel, något som Emil klargör.
– Det är varken min eller Joakims personlighet att göra saker halvdant. Vi kommer inte att hålla igen men vi kommer nog inte vara de som tar de största riskerna heller.

Annons