Jacob Jansson om tredjeplatsen i Rally Bilmetro

Annons

Jacob Jansson och Stefan Gustavsson öppnade SM-premiären med en tredje tid på tävlings första sträcka, en placering som skulle bli den samma över målrampen.

Rally Bilmetro började på fredagskvällen med en publiksträcka inne på Gävletravet inför en publiksiffra upp emot 2000 personer. Bilarna körde 2 och 2 och Jacob och Stefan tog den tredje tiden. På lördagen fortsatte rallyt till med fem ”riktiga” sträckor i skogen samt avslutades med en runda på travet igen.

-Trots en bra känsla i bilen så fanns inte riktiga farten och vi tappade lite tid under förmiddagen mot konkurrenterna, berättar Jacob.

– Under lunchservicen ändrades det lite på inställningarna och sträckan efter var vi näst snabbast i klassen och det var en riktigt fight om pallplaceringarna, 1 sekund mellan tvåan och fyran inför SS6 som var 26 kilometer lång, fortsätter Jacob.

Annons

Tävlingen avslutades med en sträckseger på travet, som även var en Power stage, och tredjeplatsen var klar.

-Vi slutade på en tredjeplats med 0,7 sekunders marginal trots att tävligen varit lite fram och tillbaka för våran del under helgen, extra skönt att få med sig bonus poängen på sista sträckan, avslutar Jacob.

Annons